Hogyan készül a kozáksapka nevű süti?
Hólabda ( Kozák sapka)
8 tojás sárgáját, 40 dkg cukrot 8 evőkanál forró vízzel jól kikeverünk, majd 25 dkg réteslisztet, 2 evőkanál kakaót és 1 csomag sütőport adunk hozzá. Ezt jól összedolgozzuk a 8 tojás kemény habjával és kisütjük. Ha kihűlt, kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a 2 réteg tésztát krémmel összeragasztjuk.
Krém: 0,5 l tejet 5 evőkanál rétesliszttel sűrű péppé főzünk. Ha kihűlt, 25 dkg vajjal, 25 dkg porcukorral és 1 vaniliás cukorral jól kikeverjük. Egy kis rumot is tehetünk bele. A két réteg tésztát összeragasztjuk és az oldalakra is felkenjük a krémet, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére csokoládé krémet kenünk kb. 10 dkg étcsokoládéból.
(Az étcsokis "kalap" elhagyható, a tetejére is szórhatunk kókuszreszeléket, ettől függ, hogy Hólabdát vagy Kozáksapkát készítünk-e.)
Jó étvágyat hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!