Hogy készül a vargabéles?
Hozzávalók:
1 kg tehéntúró
6 dl tejföl
5 tojás
20 dkg margarin
20 dkg cérnametélt
25 dkg porcukor
1 csomag vaniliás cukor
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 csomag réteslap
zsir vagy olaj a réteslapok kenéséhez
Elkészítés:
A tésztát kifözzük, de lehetöleg ne legyen túl puha. Hideg vizben lehütjük, lecsepegtetjük. A margarint a tojássárgákkal, a porcukor felével, a vaniliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk az áttört túrót, a tejfölt, a cérnametéltet és a mazsolát. A tojásfehérjéböl a porcukor másik felével kemény habot verünk, és ezt is a masszához keverjük.
A réteslapok felét rétegesen megkenjük az olvasztott zsirral, és kibélelünk vele egy magas peremü, 20-30 cm-es tepsit. Rásimitjuk a tölteléket, és befedjük a maradék megzsirozott réteslapokkal. A bélest közepesen meleg sütöben 50-60 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók (4-6 személyre):
1 csomag réteslap
30 dkg finommetélt
50 dkg félzsíros tehéntúró
4 db tojás
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 dkg mazsola
5 dl tejföl
1 dkg vaníliáscukor
reszelt citromhéj
Az áttört túrót keverd el a tojások sárgájával, a vaníliáscukorral, a porcukor háromnegyedével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal és a megmosott mazsolával. Add hozzá a kifőzött, leszűrt finommetéltet. A tojások fehérjét verd kemény habbá és óvatos keverés mellet ezt is add a masszához. Egy magasszélű tepsit kenj ki olvasztott margarinnal és béleld ki az egyik réteg réteslappal. Terítsd el benne a tölteléket, majd fedd le a réteslap maradékával. A tetejét kend meg margarinnal és mérsékelt tűzön süsd pirosra. Nagy kockákra vágva, a maradék porcukorral megszórva tálald.
Ha nincs réteslapod, akkor az is megfelel, ha a kikent tepsit meghinted zsemlemorzsával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!