Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell nagyon finom...

Hogyan kell nagyon finom lángost készíteni? Van valakinek jó receptje?

Figyelt kérdés
2009. márc. 20. 12:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Lángos


40 dkg liszt

3dkg élesztő

2db főtt burgonya

1 evőkanál olaj

0.5 dkg só

langyos tej


1dl langyos tejben felfuttatod az élesztőt,ezzel összegyúrod a többi hozzávalót.Ne legyen túl kemény,minél lágyabb,annál jobb.Ha ez megvan,1 órát letekakarva pihentetjük.Majd,ha megkelt,kis darabokat szaggatva,kihúzva forró olajba kisütöd.


Maszatka

2009. márc. 20. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Lusta lángos

Hozzávalók:

# 3 dkg élesztő

# fél liter tej

# 1 kg liszt

# 2 dl tejföl

# 1 evőkanál só


Előkészítés: Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Elkészítés: A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és kiszaggatjuk tetszés szerinti nagyságú formákra. Forró olajban, frissen annyit sütünk ki belőle, amennyi éppen elfogy.



Megjegyzés:

A maradékot kiolajozott zacskóba tesszük, és 1 héten keresztül akkor sütünk belőle, amikor akarunk. Hűtőben (nem a fagyasztóban) tároljuk. Sajttal, fokhagymával, tejföllel megszórva nagyon finom.

2009. márc. 20. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

-20dkg liszt + 2ek

-20dkg krumpli

-2dl langyos víz

-1dkg élesztő

-só


Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük majd főzés után megtisztítjuk és áttörjük.

Az élesztőt 1dl langyos vízben és két kanál lisztben felfuttatjuk,majd hozzáadjuk az áttört krumplit,a 20dkg lisztet,1dl lanyos vizet és a sót.Összedolgozzuk és letakarva egy órán keresztűl kelesztjük.majd 4dkg-os cipókra osztjuk és még fél órán át állni hagyjuk.Kézzel laposra nyomkodva forró olajon megsütjük.

Kapros vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk!


Tanácsok:

Hirtelen sűl,ezért figyeljünk oda készítése közben!


Elkészítési idő: 120 perc

2009. márc. 20. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Magyaros lángos :


Hozzávalók:

50 dkg liszt (felére daraliszt, sima liszt),

2 db tojás nagyságú burgonya,

1 dkg só,

3 dk élesztő,

1 dl tej,

1 db tojás,

1 kávéskanál vaj,

1 csipet cukor,

reszelt sajt,

fokhagyma vagy ketchup.


Elkészítés:

A burgonyát héjába sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón átpasszírozzuk. Az élesztőt a tojással, a vajjal, a csipet cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A liszthez beletesszük a csipet (1 dkg) sót, majd a burgonyát és a felfuttatott tejet a többi tartozékokkal. Kalácstésztává dolgozzuk ki, majd kelni hagyjuk fél órát, majd egy tojásnál nagyobb cipókra osztjuk és ezeket lisztezett deszkára rakva még egy rövid ideig kelesztjük. Közben a serpenyőben olajat hevítünk. A deszkán megkelt cipókat kézzel kisebb palacsinta formájúra széthúzzuk és a forró, bő olajban kisütjük. A forró olajban a tészta nagy hólyagokat vet, barnás aranysárgára sül. A kész lángost fogóval kivesszük, és hagyjuk lecsepegni az olajtól. Forrón tálaljuk, sót külön adunk hozzá mindenki tetszése szerint. Fokhagymával, reszelt sajttal, ketchuppal kínáljuk. A gyerekeknek lekvárral is tálalhatjuk. Jó étvágyat!

2009. márc. 20. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm:)
2009. márc. 20. 17:10

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!