Kemény habcsók, de hogyan?
Figyelt kérdés
Gőz fölött csináltam, raktam bele egy kis citromlevet is, de nem lett igazán kemény és habos, sem fényes. A sütőben először megdagadt jó nagyra , utána viszont összezuhant. Ráadásul nem keményedett meg, de mégis lett egy kis barna színe. Szóval puha maradt és összeesett. Kb 100-130 celsius fokra raktam be. 6 tojásfehérjéhez kb. 3-4 ek. porcukrot raktam , mert úgy is eléggé édes lett. Lehetett ez a baj?2009. márc. 20. 12:24
1/3 anonim válasza:
2/3 anonim válasza:
nem linkeli be.1 tojásfehérjéhez 9 dkg cukor kell,pár csepp citromlé v. ecet.
És nem sütni kell,hanem szárítani,80-90 fokon.Kb.3-4 órát.
Maszatka
3/3 anonim válasza:
Még annyi,hogy kristálycukrot használj,és gőz fölött,de ne érje a tojáshabos edény alját a forró víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!