Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kemény habcsók, de hogyan?

Kemény habcsók, de hogyan?

Figyelt kérdés
Gőz fölött csináltam, raktam bele egy kis citromlevet is, de nem lett igazán kemény és habos, sem fényes. A sütőben először megdagadt jó nagyra , utána viszont összezuhant. Ráadásul nem keményedett meg, de mégis lett egy kis barna színe. Szóval puha maradt és összeesett. Kb 100-130 celsius fokra raktam be. 6 tojásfehérjéhez kb. 3-4 ek. porcukrot raktam , mert úgy is eléggé édes lett. Lehetett ez a baj?
2009. márc. 20. 12:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!Itt már egyszer megválaszoltam. http://www.gyakorikerdesek.hu/pic/kerdo.jpg


maszatka

2009. márc. 20. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

nem linkeli be.1 tojásfehérjéhez 9 dkg cukor kell,pár csepp citromlé v. ecet.

És nem sütni kell,hanem szárítani,80-90 fokon.Kb.3-4 órát.


Maszatka

2009. márc. 20. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Még annyi,hogy kristálycukrot használj,és gőz fölött,de ne érje a tojáshabos edény alját a forró víz.
2009. márc. 20. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!