Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főznél Indiában?

Mit főznél Indiában?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Indiában vagyok önkéntes, szegény gyerekeket tanítunk.. Magunkra főzünk, ezért én bevállaltam az ebédet. Húst nem csinálok, mert ebben a melegben veszélyes, de tejterméket és tojást szoktam tenni az ételekbe. Sütőnk nincs, csak 2 fejű tűzhelyünk..

A srácok vacsorára indiait főznek, így én próbálok otthoni dolgokat készíteni, persze amennyire a lehetőségek -főleg a teljesen más fűszerek- engedik.

Lehet kapni krumplit, hagymát, foghagymát, kukoricát, zöldborsót, spenótlevelet, tököt, padlizsánt, répát, káposztát, paradicsomot,... és néhány ittenit, amit otthon nem.

Már 3 hónapja kint vagyunk, kezdek kifogyni az ötletekből.

Mit javasoltok? Bármi egyszerű dolog jöhet, pl: lecsó, tócsni, zöldborsó főzelék...

2011. jún. 8. 11:58
 1/9 anonim ***** válasza:

spenótfőzelék tojással, krumpli leves, tökleves, rántott padlizsán, köpolú, paradicsomos, krumpli káposztával, zöldborsóleves, tojásos galuska, mákos? tészta, nudli, sajtos pogácsa, lángos, kőrözött, görög saláta, töltött paprika(anyám nagyon-nagyon borsos nagyon-nagyon fokhagymás főtt rizst kever össze 10 tojásból sütött rántottával+1 nyers tojással, és ezzel tölti a paprikát.

Nyári töltött káposztát, hús helyett áztatott búzát használj!

Hamis gulyást. Palacsintát, lángost, szilvás gombócot.

Meggymártást rántott cukkínivel, almalavest.

Lencsefőzeléket, sárgaborsólevest.

Krumplifasírtot. Gombapaprikás?

Túrógombócot,

Kaszinótojást franciasalátával.

Répafőzeléket főtt tojással.

mindenféle fasírtot: reszelt répából, borsóból, rántottából+reszelt krumpli.

Pásztortarhonyát, slambuct.

Tejbegrízt.

2011. jún. 8. 12:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Krumplis-lángos, köles-fasírt paradicsom-mártással, (ha tejet kapni) palacsintát, tököt, padlizsánt lehet rántani, vagy kockára vágva, hagymás zsíron (olajon) dinsztelve és rántotta-szerűen tojást ütni rá. Káposztás-tészta.
2011. jún. 8. 12:20
 3/9 anonim ***** válasza:

[link]

Kőrözött + nyers lecsó: hagyma+paprika+paradicsom+só+pici olaj. Más nem kell. Ez nagyon jó együtt, egyszer lehet ebéd.

[link]

zakuszka

[link]

2011. jún. 8. 12:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Töltött káposztát.
2011. jún. 8. 12:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Paradicsomos káposzta, spenót kelkáposzta főzelék, káposztás tészta, krumplifőzelék, paradicsomos krumpli, tojásos nokedli, zöldségleves, hamisgulyás, paprikáskrumpli (akár nokedlivel),lángos (ha van élesztő)

Hirtelen ennyi!

2011. jún. 8. 14:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre

Hozzávalók:

2 bögre kukoricadara

25 dkg leveles fagyasztott spenót

3 gerezd fogkhagyma

olaj

só, bors

fetasajt

Elkészítés:

1. Kukoricadarát forró, sós vízben kifőzzük. Az arányok: 1 bögre darához 2 bögre víz).

2. Zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, amit megpárolunk.

3. Sózzuk, borsozzuk.

4. A puliszkát alufóliára terítjük és kb. 1 cm vasgagon eloszlatjuk.

5. Ha kihűlt a puliszka, megtöltjük a fokhagymás spenóttal.

6. Tegyünk hozzá kockára vágott fetasajtot.

7. Tekerjük fel.

8. Így is fogyasztható, de akár sütőben még rásüthetünk 160 fokon 20 percet. Ez esetben a tetejét kenjük meg egy kevés olajjal, amit ízesíthetünk zúzott fokhagymával is.

9. Szeletelve tálaljuk.

2011. jún. 8. 14:06
 7/9 anonim ***** válasza:

12,20-as vagyok!

Kérdezőnek, válaszolóknak!

Nem szabad elfelejteni, hogy Indiában a tehén szent állat, tehát a marhahúsból készített ételek szentségtörés náluk.

A sertéshúst (töltött káposzta) pedig azért nem eszik meg, mert hitük szerint a sertés egy tisztátalan állat.

Ezért ezekre a dolgokra vigyázni kell, ha nem akarod megköveztetni magad!

2011. jún. 8. 15:14
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az ötletek nagyon jók, ami eddig nem volt, válogatok belőlünk..

Igazából a csirke és néhány egyéb húsféle elérhető, de mivel 46 fok van és hűtőnk sincs, félek tőle.. Eddig 3-szor ettem, ebből 3-szor lettem beteg.. Szóval inkább maradok a zöldségféléknél. :)

Köszi még1szer a válaszokat!

2011. jún. 10. 03:35
 9/9 anonim ***** válasza:

15:14!

hol láttál itt húsételt???

2011. jún. 14. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!