Mit főznél Indiában?
Sziasztok!
Indiában vagyok önkéntes, szegény gyerekeket tanítunk.. Magunkra főzünk, ezért én bevállaltam az ebédet. Húst nem csinálok, mert ebben a melegben veszélyes, de tejterméket és tojást szoktam tenni az ételekbe. Sütőnk nincs, csak 2 fejű tűzhelyünk..
A srácok vacsorára indiait főznek, így én próbálok otthoni dolgokat készíteni, persze amennyire a lehetőségek -főleg a teljesen más fűszerek- engedik.
Lehet kapni krumplit, hagymát, foghagymát, kukoricát, zöldborsót, spenótlevelet, tököt, padlizsánt, répát, káposztát, paradicsomot,... és néhány ittenit, amit otthon nem.
Már 3 hónapja kint vagyunk, kezdek kifogyni az ötletekből.
Mit javasoltok? Bármi egyszerű dolog jöhet, pl: lecsó, tócsni, zöldborsó főzelék...
spenótfőzelék tojással, krumpli leves, tökleves, rántott padlizsán, köpolú, paradicsomos, krumpli káposztával, zöldborsóleves, tojásos galuska, mákos? tészta, nudli, sajtos pogácsa, lángos, kőrözött, görög saláta, töltött paprika(anyám nagyon-nagyon borsos nagyon-nagyon fokhagymás főtt rizst kever össze 10 tojásból sütött rántottával+1 nyers tojással, és ezzel tölti a paprikát.
Nyári töltött káposztát, hús helyett áztatott búzát használj!
Hamis gulyást. Palacsintát, lángost, szilvás gombócot.
Meggymártást rántott cukkínivel, almalavest.
Lencsefőzeléket, sárgaborsólevest.
Krumplifasírtot. Gombapaprikás?
Túrógombócot,
Kaszinótojást franciasalátával.
Répafőzeléket főtt tojással.
mindenféle fasírtot: reszelt répából, borsóból, rántottából+reszelt krumpli.
Pásztortarhonyát, slambuct.
Tejbegrízt.
Paradicsomos káposzta, spenót kelkáposzta főzelék, káposztás tészta, krumplifőzelék, paradicsomos krumpli, tojásos nokedli, zöldségleves, hamisgulyás, paprikáskrumpli (akár nokedlivel),lángos (ha van élesztő)
Hirtelen ennyi!
Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
Hozzávalók:
2 bögre kukoricadara
25 dkg leveles fagyasztott spenót
3 gerezd fogkhagyma
olaj
só, bors
fetasajt
Elkészítés:
1. Kukoricadarát forró, sós vízben kifőzzük. Az arányok: 1 bögre darához 2 bögre víz).
2. Zúzott fokhagymát olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot, amit megpárolunk.
3. Sózzuk, borsozzuk.
4. A puliszkát alufóliára terítjük és kb. 1 cm vasgagon eloszlatjuk.
5. Ha kihűlt a puliszka, megtöltjük a fokhagymás spenóttal.
6. Tegyünk hozzá kockára vágott fetasajtot.
7. Tekerjük fel.
8. Így is fogyasztható, de akár sütőben még rásüthetünk 160 fokon 20 percet. Ez esetben a tetejét kenjük meg egy kevés olajjal, amit ízesíthetünk zúzott fokhagymával is.
9. Szeletelve tálaljuk.
12,20-as vagyok!
Kérdezőnek, válaszolóknak!
Nem szabad elfelejteni, hogy Indiában a tehén szent állat, tehát a marhahúsból készített ételek szentségtörés náluk.
A sertéshúst (töltött káposzta) pedig azért nem eszik meg, mert hitük szerint a sertés egy tisztátalan állat.
Ezért ezekre a dolgokra vigyázni kell, ha nem akarod megköveztetni magad!
Köszönöm!
Az ötletek nagyon jók, ami eddig nem volt, válogatok belőlünk..
Igazából a csirke és néhány egyéb húsféle elérhető, de mivel 46 fok van és hűtőnk sincs, félek tőle.. Eddig 3-szor ettem, ebből 3-szor lettem beteg.. Szóval inkább maradok a zöldségféléknél. :)
Köszi még1szer a válaszokat!
15:14!
hol láttál itt húsételt???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!