Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit főznél/főztél külföldi...

Mit főznél/főztél külföldi vendégeidnek?

Figyelt kérdés
2010. júl. 24. 12:12
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%

attól függ. magyar származású de külföldön élőknek hazait. egzotikus kajákban nem vok amúgysem otthon.

ami mindig tuti (nyáron) gyümileves, natúr sültek, zöldsali, nincs olyan külföld ahol ne ennének ilyeneket.

2010. júl. 24. 12:27
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Mi Angliában amikor karácsony volt akkor töltött káposztát,mákos beiglit csináltunk..De csináltunk már tejfölös csirkét nokedlivel,és marha gulyást..Egyiket sem ismerik,és a mákos beigli az nagyon bejött nekik,mert az angolok nem eszik a mákot:) Töltött káposztából csomagolnom is kellett...
2010. júl. 24. 12:28
 3/15 anonim ***** válasza:
83%

töltött káposztát akartam én is ajánlani. amúgy Erdélyben a töltött káposzta mellett töltött szőlőlevél is volt, valami isteni...(igaz, az jóval keskenyeebb rudacska volt).

meg a mákos cuccok: máglyarakás, fini beigli...

2010. júl. 24. 12:38
 4/15 anonim ***** válasza:
83%
Én ugyanazt, amit amúgy is ettünk volna. Egy dolog fontos: ne főzz náluk szokásos kaját. Azt ugyanis otthon is ehetnek. Halászlé, rakott krumpli nálunk bejött, de csinálj valami salit is, azt egész biztos szeretni fogják. Amivel mi egyszer megjártuk: német csajoknak pörkölt. Vegetáriánusok voltak... :S
2010. júl. 24. 13:18
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Sok nép nem tud mit kezdeni a gyümölcslevessel, az nekik desszert.

Gulyásleves, csirkepaprikás nokedlival, töltött káposzta, töltött paprika, lecsó, töltött csirkecomb rizibizivel, halászlé, dorozsmai harcsapörkölt, bableves/babgulyás, jó magyaros húsleves (csirkebecsinált, marhahúsleves, stb.), palócleves, palacsinta, paprikás krumpli (jó kolbászosan, belefőzött galuskával), rakott krumpli, lángos.

Nálunk ezek a favoritok, amikor a külföldi barátok jönnek hozzánk. Az amerikai barátaink már jó előre fixálják, hogy a kedvencük a "stuffed paprika soup" :=) (ők minden szószos dolgot, még a főzeléket is soup-nak hívják :=), nem tudom, hogy ez mennyire általános, de tőlük mindenesetre aranyos) mindenképpen legyen.

2010. júl. 24. 13:41
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Gulyás,babgulyás,hortobágyi palacsinta,túrógombóc,sima palacsinta sokféle töltelékkel,hamis vagy palócgulyás,fokhagymás sült hús salátával,ezek klassz kaják:)
2010. júl. 24. 13:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
zelleres raguleves, brassói
2010. júl. 24. 13:44
 8/15 A kérdező kommentje:

Én halászlevet, túrós csuszát, tökfőzeléket, fácán(hús)levest, őzpörköltet főznék.

Egyszer volt egy olasz cserediákunk, akivel megjártuk, mert semmit nem evett meg, csak ilyen otthonról hozott gabonapelyheket evett. Az illető hölgy volt.

2010. júl. 24. 15:11
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egy lengyel csere-gyerek volt l0 napig. Mindennap mást főztünk, általában magyaros dolgokat, és kitettünk magunkért rendesen.Mikor búcsúzott, kérdeztük Tőle, hogy hogy volt megelégedve az étkezéssel? Azt válaszolta, hogy alig várja, hogy hazaérjen, mert szörnyű, hogy Magyar országon minden étel piros.
2010. júl. 24. 18:09
 10/15 anonim ***** válasza:
36%
utolsónak: megalol:P
2010. júl. 24. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!