Mit főznél/főztél külföldi vendégeidnek?
attól függ. magyar származású de külföldön élőknek hazait. egzotikus kajákban nem vok amúgysem otthon.
ami mindig tuti (nyáron) gyümileves, natúr sültek, zöldsali, nincs olyan külföld ahol ne ennének ilyeneket.
töltött káposztát akartam én is ajánlani. amúgy Erdélyben a töltött káposzta mellett töltött szőlőlevél is volt, valami isteni...(igaz, az jóval keskenyeebb rudacska volt).
meg a mákos cuccok: máglyarakás, fini beigli...
Sok nép nem tud mit kezdeni a gyümölcslevessel, az nekik desszert.
Gulyásleves, csirkepaprikás nokedlival, töltött káposzta, töltött paprika, lecsó, töltött csirkecomb rizibizivel, halászlé, dorozsmai harcsapörkölt, bableves/babgulyás, jó magyaros húsleves (csirkebecsinált, marhahúsleves, stb.), palócleves, palacsinta, paprikás krumpli (jó kolbászosan, belefőzött galuskával), rakott krumpli, lángos.
Nálunk ezek a favoritok, amikor a külföldi barátok jönnek hozzánk. Az amerikai barátaink már jó előre fixálják, hogy a kedvencük a "stuffed paprika soup" :=) (ők minden szószos dolgot, még a főzeléket is soup-nak hívják :=), nem tudom, hogy ez mennyire általános, de tőlük mindenesetre aranyos) mindenképpen legyen.
Én halászlevet, túrós csuszát, tökfőzeléket, fácán(hús)levest, őzpörköltet főznék.
Egyszer volt egy olasz cserediákunk, akivel megjártuk, mert semmit nem evett meg, csak ilyen otthonról hozott gabonapelyheket evett. Az illető hölgy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!