Mit főznél/főztél külföldi vendégeidnek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
attól függ. magyar származású de külföldön élőknek hazait. egzotikus kajákban nem vok amúgysem otthon.
ami mindig tuti (nyáron) gyümileves, natúr sültek, zöldsali, nincs olyan külföld ahol ne ennének ilyeneket.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
töltött káposztát akartam én is ajánlani. amúgy Erdélyben a töltött káposzta mellett töltött szőlőlevél is volt, valami isteni...(igaz, az jóval keskenyeebb rudacska volt).
meg a mákos cuccok: máglyarakás, fini beigli...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Sok nép nem tud mit kezdeni a gyümölcslevessel, az nekik desszert.
Gulyásleves, csirkepaprikás nokedlival, töltött káposzta, töltött paprika, lecsó, töltött csirkecomb rizibizivel, halászlé, dorozsmai harcsapörkölt, bableves/babgulyás, jó magyaros húsleves (csirkebecsinált, marhahúsleves, stb.), palócleves, palacsinta, paprikás krumpli (jó kolbászosan, belefőzött galuskával), rakott krumpli, lángos.
Nálunk ezek a favoritok, amikor a külföldi barátok jönnek hozzánk. Az amerikai barátaink már jó előre fixálják, hogy a kedvencük a "stuffed paprika soup" :=) (ők minden szószos dolgot, még a főzeléket is soup-nak hívják :=), nem tudom, hogy ez mennyire általános, de tőlük mindenesetre aranyos) mindenképpen legyen.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Én halászlevet, túrós csuszát, tökfőzeléket, fácán(hús)levest, őzpörköltet főznék.
Egyszer volt egy olasz cserediákunk, akivel megjártuk, mert semmit nem evett meg, csak ilyen otthonról hozott gabonapelyheket evett. Az illető hölgy volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!