Evett már vki tehénpörköltet?
Frászt!
A legfinomabb pörköltet a fehér vagy a feketepecsenyéből lehet csinálni, a lábszár a gulyásba való!
Milyen Magyar vagy te b+! :D
az nem tehén hanem marha,de mind1.
am ja most a hétvégén is csináltam bográcsban.finom íze van,vörösborral kell késziteni és a disznóhoz mérten sokáig kell főzni 2-3-4 órát is attól függően h melyik részét készíted el.
én combból csinálom,mert az színhús és hamarabb is megpuhul(meg nem lesz rágós mint a lábszár).
am elég könnyű megcsinálni.:
2 kiló vöröshagymát 2 evőkanál zsíron kezdj el pirítani amíg aranysárga nem lesz,utána tedd bele a felkockázott marhahúst.piritsd meg kicsit,amíg kifehéredik kissé(nagyon nem fog mert vöröshús).öntsd fel vízzel(1 liter kb),sózd meg aztán 2 óráig kb főzd.közben amíg fő dobj bele egy kiló paradicsomot és paprikát,meg 1-2 erőspaprikát.mikor már jól néz ki borsozd meg,tegyél bele egy kis fokhagymát,oreganót,köményt.végül ha már puha a hús önts bele egy üveg vörösbort(szárazat).főzd tovább,kóstolással ellenőrizd a fűszerezést.én savanyú ubival meg kenyérrel szoktam burkolni.
Lol... odemész és kérsz MARHAHÚST!!!
Megkérdezheted, hogy pöribe mit javasol, megveszed, szívesen segítenek, de ha tehénhúst kérsz, hülyére fogják magukat röhögni. XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!