Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Evett már vki tehénpörköltet?

Evett már vki tehénpörköltet?

Figyelt kérdés
Milyen íze van neki? milyen árba van? Hentestől hogy kell kérni pl.:Jónapot 1kg tehénpörköltnek valót kérek?
2011. jún. 6. 17:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
Marhahús néven keresd, de csak pult alól adnak, ha tudod a jelszót.
2011. jún. 6. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
1400-2000 Ft/kg a hús
2011. jún. 6. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
A legfinomabb pörköltnek valót úgy hívják: marhalábszár.
2011. jún. 6. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
Te is ettél már okoska.
2011. jún. 6. 18:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
53%

Frászt!


A legfinomabb pörköltet a fehér vagy a feketepecsenyéből lehet csinálni, a lábszár a gulyásba való!


Milyen Magyar vagy te b+! :D

2011. jún. 6. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 TOMAtm ***** válasza:

az nem tehén hanem marha,de mind1.

am ja most a hétvégén is csináltam bográcsban.finom íze van,vörösborral kell késziteni és a disznóhoz mérten sokáig kell főzni 2-3-4 órát is attól függően h melyik részét készíted el.

én combból csinálom,mert az színhús és hamarabb is megpuhul(meg nem lesz rágós mint a lábszár).

am elég könnyű megcsinálni.:

2 kiló vöröshagymát 2 evőkanál zsíron kezdj el pirítani amíg aranysárga nem lesz,utána tedd bele a felkockázott marhahúst.piritsd meg kicsit,amíg kifehéredik kissé(nagyon nem fog mert vöröshús).öntsd fel vízzel(1 liter kb),sózd meg aztán 2 óráig kb főzd.közben amíg fő dobj bele egy kiló paradicsomot és paprikát,meg 1-2 erőspaprikát.mikor már jól néz ki borsozd meg,tegyél bele egy kis fokhagymát,oreganót,köményt.végül ha már puha a hús önts bele egy üveg vörösbort(szárazat).főzd tovább,kóstolással ellenőrizd a fűszerezést.én savanyú ubival meg kenyérrel szoktam burkolni.

2011. jún. 6. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
csak az ateisták tesznek vizet a pörköltbe!!!
2011. jún. 6. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:

Lol... odemész és kérsz MARHAHÚST!!!

Megkérdezheted, hogy pöribe mit javasol, megveszed, szívesen segítenek, de ha tehénhúst kérsz, hülyére fogják magukat röhögni. XD

2011. jún. 6. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
marhapörköltbe oregánót? még a köményt valahogy elfogadom..és pirospaprikát nem teszel bele? az édesnemes fajtából? ugye. A pörköltnek az a lényege, hogy pörkölődjön, ha felöntöd vízzel, főtt hús jellege lesz.(paprikást szoktuk felönteni, de az más)Vörösbort csak a legvégén, utána már ne hagyjátok sokáig a tüzön,max két percig.
2011. jún. 6. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
Két kiló vöröshagyma hogy lesz aranysárga két kanál zsíron? Jó, hogy nem ez a kérdés, mert megválaszolni nem tudnám..( igaz, még csak 40 éve főzök)
2011. jún. 6. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!