Mit főzzek párom szülinapjára?
Figurás tortát csinálok,gyümölcsöset.
Reggelire többféle felvágott,zöldségek.
Húsos kaját akarok mindenképp,csirke vagy disznó.
De nem a megszokott pörkölt-rántotthús-rakott kajákat.
bár a túl ínyencségeket sem szereti.
szombaton lesz,igy időkorlát nincs,fasirton kivül bármit meg tudok csinálni.
(nem széteső fasirtreceptet is szivesen fogadok)
Szia!
A ffi-ak többsége imádja a csülköt. Lehet csülkös babaleves, vagy csülök pékné módra. :)
Üdv!
Én a kedvencét főzném. Abból nem lehet baj.
TUDNI mit szeret és AKARNI ezzel kedveskedni = szeretet.
jah,igen...hizlaló kajákat imádja sok fűszerrel,de a zsirtól irtózik
És zöldséget is csak nyersen
tepsiben sült húsok (csirkecomb,disznóhús) fűszerezett krumplival a kedvence
de ez van sokszor
hmm,ez jó ötlet
sosem próbáltam még,de itt az ideje
szeretjük,de még nem csináltam.
köszönöm:) keresek is receptet
"tepsis húsokat szereti"
Sajtos tarja, ahogy én szeretem:
Hozzávalók:
4 szelet tarja, legalább 1,5 cm vastag;
30 dkg trappista lereszelve;
30 dkg fst. sajt lereszelve;
50 dkg húsos fst szalonna, felszeletelve;
2-3 nagyobb fej hagyma;
1 vödör /900 g-os/ tejföl;
ízlés szerint fűszerek /pirospaprika, bors, gyömbér, örölt kömény, stb./
só;
Elkészítés:
egy tepsit vékonyan kizsírozol;
a tarjaszeleteket fűszerezve, sózva beleteszed a tepsibe, hagymakarikákkal, majd szalonnaszeletekkel beborítod;
kb. 1dl vizet aláöntesz;
alufóliával letakarod, vagy ha van teteje a tepsinek, akkor ráteszed;
sütőben 8-son sütöd kb 1 órát /vastag a hús, sok idő kell neki/, megnézed, ha nem elég puha akkor értelemszerűen sütöd tovább;
ha a hús megpuhult, akkor leveszed a fedőt /fóliát/, és rápirítod a szalonnát;
vastagon beborítod tejföllel, majd reszelt-sajttal és pirosra sütöd.
Rízzsel nagyon finom.
Víz helyett lehet húslevest is aláönteni.
Szívesen. Itt egy recept: [link]
A zöldségeket a fantáziára lehet bízni, én általában saláta, uborka, paradicsom, lila káposzta, lila hagyma kombinációt készítek. Az öntet: joghurt és tejföl fele-fele arányban, fokhagyma, zöld fűszerek, só, bors, citromlé, ha szeretitek Erős Pista.
A "nem-széteső" fasírozott egyik titka, ahogy előzőekben írta valaki, hogy legyen benne elegendő nyerstojás.
A másik titok: nem elegendő úgymond csak összekavarni a hozzávalókat, azt bizony "alaposan ki kell gyúrni". Tehát addig kell dagasztani az összerakott alapanyagokat, amíg a kezeden levő alapanyag nyúlik és nem pörög, az ujjaid szinte összeragadnak tőle. Tehát (sosem mértem az időt) de minimum 10-15 percig nem csinálsz mást, mint az edényben gyúrod, forgatod az egészet, és csak ezek után kezded el belőle a pogácsákat formázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!