Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » BODZASZÖRP-öt készítek! Így...

BODZASZÖRP-öt készítek! Így jól csinálom? Van valami tippetek még?

Figyelt kérdés

4 óriás tescos szatyornyi bodzát szedtem,ehhez 18 kg cukrot adtam,és kb. 20 liter előzőleg felforralt vízzel öntöttem fel.

Karikáztam bele 10 citromot és adtam hozzá 21 tasak cirtomsavat vagy mit...

Most egy kibélelt, tisztított fürdőkádban ázik.


Jól csinálom így? Naponta megkevergetem, 7 napig gondoltam áztatni...


2011. máj. 31. 11:54
 1/9 anonim válasza:

Hú, de óriási adaggal csinálsz.

Én ugy szoktam, hogy egy 3 literes üvegbe teszek 5 megmosott bodzavirágot, citromsót, kb 4-5 kanál cukrot és felöntöm főt hideg vizzel. Ez áll kicsit, aztán iható.

De te szerintem másképpen csinálod.

2011. máj. 31. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:

Előző vagyok. Mit csinálsz majd ennyi szörppel?

Szerintem sok a citrom és a citromsó egyben.

2011. máj. 31. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim válasza:
NEm véletlenül borkősav amit tettél bele és nem citromsav?? Mert én ugy tudom hogy borkősavat kell tenni bele.
2011. máj. 31. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
De lehet hogy engem tájékoztattam rosszul.
2011. máj. 31. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
Bocsi tájékoztattak.
2011. máj. 31. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Nem-nem, citrompótló... vagy citromsav, már nem tudom, mi a neve.

Azt egy séf barátom mondta, hogy az kell bele, akivel tavaly nyáron készítettem bodzaszörpöt, csak az arányokban nem vagyok biztos...

Azért csinálok sokat, mert úgyis elosztogatom a barátaimnak,meg lesz télire is, ha tartósítom...:)

2011. máj. 31. 13:31
 7/9 anonim ***** válasza:

Jó a citompotló, én is azt használom. Sok recept van a neten. Én nem áztatnám 7napig,mert az alatt már elkezdődhet az erjedés.

Én ezt szoktam készíteni: [link]

Mondjuk kisebb adag, de lehet arányosítani.


Üdv!

2011. máj. 31. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:

húha.. hát ez kicsit más, mint ahogy én csináltam, remélem, úgy is működik, ahogy én csinálom, és nem megy tönkre...

köszönöm a receptet!:)

2011. máj. 31. 15:06
 9/9 anonim ***** válasza:

van borkősavas verzió:

[link]


van citromsavas verzió:

[link]


és ha maradt egy kevés friss bodzád, akkor érdemes ezt is kipróbálni, nagyon finom!!!!! BODZALEVES!!!!!!!!!!!!!!!

[link]

2011. máj. 31. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!