Hogyan kell lángost csinálni?
Én szívesen leírok neked egy kefíres lángos receptet. Nagyon finom, könnyű elkészíteni. :)
Nem vagyok nagy szakács, de ezt sose rontom el. :D
Na szóval:
500 gr liszt
1 kis dobozos kefir
2 egész tojás
kevés só
2,5 dkg élesztő
Az élesztőt kb 2 deci langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatod. A hozzávalókat egy tálban összekavarod, az élesztős tejjel együtt. Aztán amennyi lisztet még felvesz hogy ne ragadjon a kezedhez, annyit gyúrhatsz még bele. Aztán én nem szaggatom, hanem 8-ba vágom a cipót és mindegyikből "golyót" formázok. Ezeket húzogatom formára, hogy a közepe vékonyabb legyen, körbe pedig vastagabb és dobom a forró olajba.
Vigyázz, mert pár másodperc alatt megsül 1-1 oldala, tehát folyamatosan kell csinálnod, mellette nem csinálhatsz semmit. :D
Megéri, mert olcsó és finom kaja, én be szoktam dörzsölni fokhagymával, tejfölt és reszelt sajtot teszek rá.
Majd írd meg sikerült-e, ha van kedved.:)
Sok sikert és jó étvágyat!
Az előbbi receptküldős vagyok. Azt kifelejtettem hogy ha meggyúrtad a tésztát, hagyd legalább egy fél órát kelni ám ha lehet meleg helyen, de megkel a konyhában is. :)
Nah, jó sütést! ;)
Én így készítem:
40 dkg liszt
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2-2,5 dkg élesztő vagy 1 tasak szárított
2 evőkanál olaj
1 dl langyos tej
kb. 1,5 dl langyos víz
A langyos tejben a cukorral felfuttatod az élesztőt, a lisztet elkevered a sóval, hozzáadod az olajat, az élesztős tejet, és még kb. 1,5 dl langyos vizet (lehet, hogy több vizet is fölvesz, a liszttől is függ). Lágy kelt tésztát dagasztasz, 1 órát letakarva keleszted. Lisztes táblán vékonyra kinyújtod, kiszaggatod (én késsel szoktam kockákra vágni), a kezeddel még széthúzogatod, és bő, forró olajban kisütöd. Ezt a tésztát használom pizzatésztának is (2 kisebb vagy 1 jó nagy pizza jön ki belőle).
Mennyi olajban sülnek meg? Megírnátok? Köszi!! :)
Elég, ha egy 3 centi magasságú serpenyőben sütném meg őket, és az olaj kb. 1,5 centi magasan állna benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!