Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok készíteni...

Mit szoktatok készíteni csirkemájból?

Figyelt kérdés
Van egy jó nagy csomaggal,most kivettem a fagyasztóból,de nem tudom mit csináljak belőle.Több variáció is jöhet!Köszi előre is!
2011. máj. 19. 11:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Rántott májat, vagy ha van otthon bacon, akkor baconbe tekert csirkemájat.


Mustárral megkenem a baconszeleteket, beletekerek egy-egy darab májat (ha nem olyan nagy darabok, lehet felezni a bacont), tepsibe vagy jénaiba teszem, majorannával és borssal szórom a tetejét, és sütőben kb. 20 percig sütöm, sütőtől függ, nézni kell, mikor nem nyers már a máj.


Isteni.

2011. máj. 19. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Van egy nagyon egyszerű, de isteni finom receptem: A májakat megpirítod serpenyőben kevés olajon, úgy hogy belül kicsit rózsaszínes marad. Kiveszed, sózod, tarka borssal meghinted. Majd ebben a serpenyőben karikákra vágott vöröshagymát üvegesre pirítasz, ha már jó, teszel hozzá egy kanál mézet és ezzel karamellizálod a hagymákat. Tálalásnál balzsamecettel meglottyintod a sült, karamellizált hagymakarikákat, nagyon pikáns ízt ad ez az egyveleg. Krumplipürét javaslom köretnek.
2011. máj. 19. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

1. A rántani-való szeleteket (sertés, pulykamell) kivered, besózod. A csirkemájat (tésztaszűrőben) pár percre lobogó sós vízbe mártod, csak addig főzöd, hogy a vére kifőjjön.

A hússzeletek egyik oldalát megkened vastagon mustárral, az egyik végébe egy-két szem májat, a másik végét ráhajtod, panírozod és megsütöd.


2. Szálára vágott vöröshagymát, karikára szelt zöldpaprikát dinsztelsz, majd beleforgatsz egy jó adag karikára szelt sárgarépát, gyökeret, ill. egy adag zöldborsót (ha nyers), sózod, borsozod, valami egyéb fűszerrel is megszórod és födő alatt puhára párolod.

Aztán belerakod a májat (tehetsz mellé gombát is, és ha a borsó konzerv, akkor azt is ezzel együtt teszed bele), készre főzöd.

Én az előre elkészített kockára vágott sültkrumplit is a legvégén hozzákavarom, de lehet akár párolt (főtt) rizzsel is tálalni.


3. Készíts ropogósra sütött szalma krumplit. Terítsd a tányér egyik felére. A májat forgasd lisztbe, forró zsírban (olajban) süsd meg. Ez megy a tányér másik felére. Ugyanabba a lisztbe forgass bele egy jó adag szálára vágott vöröshagymát, majd süsd piros-ropogósra. Ezzel beborítod a krumplit és a májt, sózod, törtpaprikával megszórod. Jó étvágyat!


4. Máj-rizottó

2011. máj. 19. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

májpörkölt tésztával/tarhonyával

20perc alatt kész

2011. máj. 19. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a recepteket,nagyon jók,meg is próbálkozok valamelyikkel,remélem sikerül.
2011. máj. 19. 12:31
 6/14 anonim ***** válasza:

Hagymás máj?: Pörköltalapot csinálsz, bele a máj, felöntöd vízzel.

Zöldborsós csirkemáj?: pörköltalap, bele máj, mikor megfőtt majdnem, belerakod a zöldborsót.

Sült vagy petrezselymes krumplival nagyon finom.

2011. máj. 19. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
Ok. majd írd meg melyik vált be :-)
2011. máj. 19. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

1. Csirkemáj rizottó

Fel szoktam pici darabokra vágni, hagymát dinsztelek, rádobom a májat, összekapatom, fűszerezem (kakukkfű, majoranna, zsálya, bors, só), és fedő alatt puhára párolom, ha átfőtt, kicsit lepirítom, utána hozzáteszek megmosott rizst, felöntöm vízzel, és összefőzöm. Mikor a rizs már majdnem jó, lehúzom a tűzről, lefedem, és 10 percig pihen.


2. Almás-fahéjas csirkemáj

Hagyma dinsztelés, rá hámozott, karikázott, almadarabkák, kicsit megpárolni, utána rá a csirkemáj, só, fahéj, és a végén kicsi cukor, ha nem elég édes az alma. Ehhez krumplipürét szoktam csinálni.

2011. máj. 19. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

ha esetleg marad belőle, pár keménytojással, mustárral, borssal, tejföllel csinálj belőle házi máspástétomot.

így biztosan elfogy az egész.

2011. máj. 19. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
A 12.52-es rizottóját választom,a többiektől elnézést de azokat majd máskor.Mindenkinek köszi!!!!!!!
2011. máj. 19. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!