Hogy készíted az isteni sajtos tejfölös tésztát? Milyen tésztával?
nekem úgy isteni, hogy leszűrt tésztát, kisütött sovány szalonnadarabkákra teszem rá, jól átforgatom, rá tejföl,jó bőven, és a tetejére reszelt sajt, szintén nem spórolósan.
a tészta fazonja tulajdonképpen mindegy,de jó kis nokedlivel se kutya:))
Én kockatésztával nem nagyon szeretem, csak a csuszát.
GYermelyi szélesmetélttel, azzal a kissé hullámos fajtával szoktam, de anyósom spagetti tésztával csinálta, és ugy is megszerettem.
Nokedlival még nem próbáltam, de kifogom :-)
Közreadok egy nálunk nagyon kedvelt tésztát.
Rengeteg szalonna kipirítva, kis kockákban.
A kifőtt tészta közé keverve, term a zsírjával együtt.
A rend kedvéért jó fél kiló túrót is keverjünk bele.
3-4 tojássárgáját elkeverni mondjuk 2 nagy pohár tejfölben, majd a habbá vert fehérjét lazán beleforgatni, ez is a tésztára kerül.
Tészta a tepsibe, tetejére reszelt sajt, rápirít, tálal.
Nem fojtós, mint a sima túrós tészta.
Egyetlen hibája, hogy nem csúszik rá a rizling, ezért azt gondosan ELŐTTE kell elfogyasztani.
Jó étvágyat!
Vagy spagettivel eszem es akkor csak rareszelem a sajtot+tejfol, esetleg snidling, ujhagyma, sonkakockak
Vagy tojasos nokedlit csinalok, es ra sajt + tejfol
Vagy mac and cheese-t, szarvacskabol, megfozom, bedobom egy labasba, teszek hozza vajat meg egy nagy adag reszelt sajtot, addig kavargatim, amig jol ra nem olvad a vajas sajt, majd tejfol nelkul eszem, de neha tejfollel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!