Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell nokedlit készíteni?

Hogy kell nokedlit készíteni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 14:56
 1/8 anonim ***** válasza:

Én így készítem:

[link]

2011. máj. 9. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Ja, és nem szabad sokáig főzni, mert nagyon megkeményedik. Miután feljöttek a víz felszínére, 1-2 percig főzöd és szűrheted is le.
2011. máj. 9. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nokedli szaggatón át szaggatod az egyszerübb. Az se baj, ha kicsit csomós marad a tészta.
2011. máj. 9. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem az a recept elég karcsú tojásilag. Frissen rögtön fogyasztva még csak-csak, de még úgy is jobb többel.

Én kilónként (liszt) simán belenyomok 5-6 db-ot, meg 1 ek. sót. Jobb főzni, nem olyan lágy, jobb átöblíteni, jobb az állaga, a tartása.

És ha kicsit keményebbre van főzve, akkor másnap is teljesen jó.

A lisztbe keverd el a sót, úgy egyszerűbb egyenletesen elkeverni, aztán mehet bele a tojás, de csak ha fő a víz!!

Mert a tojással, és a vízzel csak nagyjából kell elkeverni, nem szabad sokáig keverni se, meg állnihagyni se.

Bekeverés után azonnal ki kell szaggatni. (főzővízbe term. kell só.)

Ha felfőtt, leszűröd, kicsit átöblíted, esetleg leolajozod, és kész.

2011. máj. 9. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló vagyok. Igen, ilyen kevés tojással valóban frissen a legjobb. De akkor tényleg nagyon finom! Ha úgy készítem, hogy másnapra is maradjon, akkor 40-50 dkg liszthez én is 2-3 tojást számolok.
2011. máj. 9. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
A főzővizbe nem kell só??? Én 30 éve főzök, de mindig teszek a vizbe sót.
2011. máj. 9. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Ha rám célzol, azt írtam, term. kell só. ( természetesen)

2011. máj. 11. 14:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
A 15,37-esnek nagyon jó receptje van, sót a lisztbe, utána a tojás, de nem keverjük el nagyon, híg se jó csak épp átfolyjon a szaggatón, egyszerre keveset bele mert össze tapad, túl nem főzhetjük, feljön kiszedni hideg vízbe, bele maradékot főzni, ez szinte csattog pattog, egy evőkanál olaj rá ha később szaftozzuk.
2011. máj. 22. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!