Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell juhtúrós sztrapacská...

Hogy kell juhtúrós sztrapacskát vagy nokedlit készíteni?

Figyelt kérdés
ma este szeretném, elvileg meg van hozzá minden, csak nem tudom pontosan, hogy hogy kell készíteni, miből mennyit kell bele tenni...
2008. szept. 11. 18:38
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, és a nokedlihez hasonlóan csinálnám, krumpli nélkül.
2008. szept. 11. 18:52
 2/4 anonim ***** válasza:

Juhtúrós sztrapacska tótosan

Hozzávalók:

# 20 dkg szalonna pörcnek

# 20 dkg brindza (juhtúró)

# 2 pohár tejföl

# 50 dkg krumpli

# liszt

Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a kisült pörcöket kivesszük egy kevés zsírral, és meleg helyen tartjuk tálalásig. Közben a krumplit lereszeljük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz (semmi tojás), hogy galuskatészta állagú legyen, majd a lobogva forró vízbe beleszaggatjuk, és egy picit tovább főzzük, mint a sima galuskát. Hirtelen leöblítjük és szűrőn tartjuk. Közben a szalonna megmaradt zsírját lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a tejfelt és a juhtúrót, melyet csomómentesre főzünk benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával - nokedlival - összekeverjük, és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk szalonnapörccel és annak zsírjával. Hozzá kefir, esetleg tejjel higított tejfölital dukál. (Ha netán másnapra marad, lassú tűzön vagy sütőben melegíthető pici tejjel.) Nekem versenyen sikerült 20 perc alatt elkészíteni.

[link]

2008. szept. 11. 18:56
 3/4 anonim válasza:
Hmmm. Vacsoracsata?? :-DDD Én is ráagyaltam vlmelyik este az adás után, vettem is krumplit, túrót... de idáig jutottam. Krumplit reszelni nem szeretek:-)
2008. szept. 11. 19:30
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi az első receptet, legközelebb erre készülök:)

Nem a vacsoracsata ihlette, azt a részt pont nem láttam:(

Amúgy úgy csináltam meg, mint a nokedlit:

kb. 2 dc. tej

nem tudom, hány kanál liszt

4 tojás

kb. 1 dc víz

kb. 5-6 evőkanál túró (igazából kecske)

ééééééés nagyon finom lett!

Most jöhet 1 kis grapefruit:)

2008. szept. 11. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!