Hogy kell juhtúrós sztrapacskát vagy nokedlit készíteni?
Juhtúrós sztrapacska tótosan
Hozzávalók:
# 20 dkg szalonna pörcnek
# 20 dkg brindza (juhtúró)
# 2 pohár tejföl
# 50 dkg krumpli
# liszt
Elkészítés: A szalonnát apró kockára vágjuk, kisütjük a zsírját, majd a kisült pörcöket kivesszük egy kevés zsírral, és meleg helyen tartjuk tálalásig. Közben a krumplit lereszeljük, és annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz (semmi tojás), hogy galuskatészta állagú legyen, majd a lobogva forró vízbe beleszaggatjuk, és egy picit tovább főzzük, mint a sima galuskát. Hirtelen leöblítjük és szűrőn tartjuk. Közben a szalonna megmaradt zsírját lassú tűzön melegítjük, hozzáadjuk a tejfelt és a juhtúrót, melyet csomómentesre főzünk benne, majd a lecsurgatott sztrapacskával - nokedlival - összekeverjük, és forrón tálaljuk. Tetejét megszórjuk szalonnapörccel és annak zsírjával. Hozzá kefir, esetleg tejjel higított tejfölital dukál. (Ha netán másnapra marad, lassú tűzön vagy sütőben melegíthető pici tejjel.) Nekem versenyen sikerült 20 perc alatt elkészíteni.
Köszi az első receptet, legközelebb erre készülök:)
Nem a vacsoracsata ihlette, azt a részt pont nem láttam:(
Amúgy úgy csináltam meg, mint a nokedlit:
kb. 2 dc. tej
nem tudom, hány kanál liszt
4 tojás
kb. 1 dc víz
kb. 5-6 evőkanál túró (igazából kecske)
ééééééés nagyon finom lett!
Most jöhet 1 kis grapefruit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!