Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a márkázott...

Mi a különbség a márkázott vaj és a teavaj között?

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 12:56
 1/9 anonim ***** válasza:
2011. máj. 9. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Köszi. De valami egyszerűbb, nem ilyen tudományos válasz nincs? Pl, hogy egyik főzéshez másik kenyérre kenni? De melyik mire?

Én csak azt figyeltem eddig meg a boltban, hogy a teavaj kb fele akkora mint a márkázott. És múltkor vettem egy márkából mindkettőt, de sem az íze sem az összetétele nem tért el. Szóval nem igazán értem mi a különbség...

A link alapján akkor csak a víztartalom? És ez praktikai szempontból mit jelent?

2011. máj. 9. 13:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Igazából nincs is nagy különbség a kettő között. Mindkettőt kenheted kenyérre, és használhatod sütéshez, főzéshez is.
2011. máj. 9. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

A vajnál az a fontos, mint a tejnél, hány %-os. Mindig rá van írva az összesnek a hátára.

Én a zsírosabbatt szeretem. Ha már bűnözünk, bűnözzünk rendesen :) !

2011. máj. 9. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
7%

Nem olyan bonyolult ez


A Magyarországon készült vaj neve teavaj. Ez a hivatalos neve.


A Németországból importált vaj elnevezése a márkázott vaj, ami a német Markenbutter magyar fordítása.


Nekem a magyar vaj jobban ízlik, kenni is könnyebb...

2011. máj. 9. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Akkor konkrétan, én MIZO vajat vettem, és egyik márkázott-250gr a másik tea-100gr. Mindkettőnek egyforma a zsírtartalma és mindkettő magyar termék embléma alatt fut.

Próbáltam rájönni mi a különbség, de nem találtam, és ezek szerint itt sincs egyértemű válasz.

Akkor mostantól elkönyvelem, hogy a kicsit csak átverésből hívják máshogy, hogy több pénzt gombolhassanak le az emberről, és ezentúl a nagyot veszem mindig, mert gazdaságosabb...

Vagy van még ötlet?

2011. máj. 9. 16:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Passz...

Ezt a kérdést is fel lehet rakni a még-meg-nem-válaszolt kérdések közé. (pl. Az eutanéziához miért kell steríl tűt használni?)

Fogyasztóvédők lehet, hogy tudják...

2011. máj. 13. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:

Teavajnak nevezzük a legalább 80% zsírtartalmú vajat: ennek különleges minőségű változata a márkázott vaj.


A szendvicsvaj legalább 70% (a Magyar Élelmiszerkönyv szerint legalább 68%) zsírtartalmú. A különböző vajkrémek általában 40% körüli arányban tartalmaznak tejzsírt, és sok más ízesítő- illetve adalékanyag is megtalálható bennük.


[link]

2013. aug. 5. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

[link]


A lényegi eltérés az, hogy pár %-al ( ált 2-3%) nagyobb zsírtartalmú, mint a sima teavaj. A történeti jelentősége pedig az alábbi:


"A márkázott vaj kifejezés eredetileg nem jelent mást, mint hogy a vajat márkajelzéssel látják el. Eredetileg ugyanis a vajat úgy árulták, hogy a termelőtől egyenesen a boltba került, és ott az eladó porciózta ki a szükséges mennyiséget. Később eljött az a korszak, amikor a vaj tejüzemben készült, és az üzem vagy a cég neve alatt került forgalomba. A márkanév egyfajta garanciát jelentett a minőségre."

2017. jan. 12. 02:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!