Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Francia pirítósra miért...

Francia pirítósra miért mondja itt mindenki hogy melegszendvics?

Figyelt kérdés
Az emberek mindig a háromszög alakú szendvicsre gondolnak, de annak semmi köze a francia pirítóshoz. Honnan találnak ilyet ki?
2011. máj. 3. 14:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
75%
16:42 :) ez érdekes! És mitől lesz édes?
2011. máj. 3. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Úgy lesz édes, hogy a felvert (még nyers) tojáshoz hozzákevernek cukrot, mézet, tejet. Innentől ugyanúgy sütik, mint mi a bundáskenyeret. Elég bizarr elsőre, főleg, hogy fogyasztás előtt jól megporcukrozzák.


Ez a hagyományos karácsonyi változat, ha csak gyors édességet akarnak, akkor megcsinálják simán tojással, és a végén lekvárral, gyümölcsmártással édesítik (nyakon öntik), és villával, mint egy sütit, belapátolják. :)

2011. máj. 3. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Ja, a fahéjt kihagytam, az is kerül bele bőven.
2011. máj. 3. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/29 anonim ***** válasza:
75%
Köszi, lehet, hogy kipróbálom :)
2011. máj. 3. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt az édes formát már hallottam én is,de nem kenyérrel,hanem kaláccsal.Amúgy minden ugyanaz.
2011. máj. 3. 23:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/29 anonim ***** válasza:
75%
és ezt a az édes verziót hidegen vagy melegen eszik?
2011. máj. 6. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/29 zsozso17 válasza:
az elsővel értek egyet a francia pirítóshoz van francia pirítós sütő a bundás kenyérnek semmi köze hozzá
2013. aug. 8. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/29 Mysterystudent válasza:
A francia piritós tipikus amerikai reggeli(pont mint a gofri vagy a palacsinta) a felvert tojásba, cukrot, fahéjat és tejet kevernek majd megmártják benne a kenyeret és felhevített VAJON! pirítják amíg pirítós jellege nem lesz, utánna megcukrozzák/fahéjazzás és már túrják is befele ! :D
2013. nov. 10. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/29 anonim válasza:

Látszik hogy mennyi hozzá nem értő hiteltelen kretén ad tanácsokat. Kérni sem érdemes itt tanácsot mert hozzá nem értő barbárok adnak itt tanácsokat! Ez látszik a pontozásokon akik osztogatják és a tanácsokon is! A bundáskenyérnek a francia pirítóshoz vagy a meleg szendvicshez annyi köze van mint a vajas kenyérnek a zsíróskenyérhez. Ízvilágban a kettő ég és föld. A sok hozzászólásból egy ember nem akadt aki normálisan tudná hogyan készül.



A bundáskenyeret:


A tojást kevés sóval felverik, bele a kenyér és étolajban sütik ki.


A francia pirítós:


A tojást kevés tejjel és kicsi sóval verik fel ez az alap. És édes fűszerekkel mint a fahéj, vaníliásukkor. Vajban sütik minden esetben és nem olajban nagyon fontos! Teljesen más ízvilágot ad. Mézzel szokták a tetejét még meglocsolni.


A tojáshoz marhára de nem vernek mézet, sem sima cukrot, csak vaníliás cukrot.

2020. okt. 18. 10:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!