Francia pirítósra miért mondja itt mindenki hogy melegszendvics?
Egyrészt igazad van, a hivatalos francia pirítós az Magyarországon bundás kenyér néven fut valamivel kevesebb zsiradékkal készítve.
De egyértelmű, hogy a kérdésed célja nem volt más, minthogy a saját gasztroműveltségedet fitogtasd.
Magyarországon a francia pirítósról az emberek nagy részének a háromszög alakú melegszendvics jut eszébe. Nem mindegy?
Az első vlaszolón széjjelröhögtem magam. XD Leidiótázott mindenkit, aztán kiderült, hogy ő tudja a legrosszabbul... EPIC FAIL
Amúgy én se tudtam eddig, mi is a francia pirítós, de pont ezért nem is hoztam szóba soha... :)
Hát én is hülyén haltam volna meg, ha ide nem kattintok.
Legközelebb, ha bundáskenyeret sütök, csipkés fityulát is teszek a fejemre, és úgy viszem be a férjemnek.
-Drágám, a francia pirítósod!
Ettem már étteremben "basa pecsenyét", ami olyan paprikás krumpli volt egy szelet előzőleg levesben megfőzött hússal, hogy ihaj.
Azóta óvatosan kezelem a fantázia neveket.
Egyébként a bundáskenyér annyiban tényleg hungarikum, hogy mi jó sok zsiradékban sütjük és főételként is megállja a helyét.
Viszont a legtöbb helyen édesen készítik el, és desszertként tálalják. Én Portugáliában élek, és nálunk például karácsonykor kerül az asztalra, mint desszert.
A spanyoloknál meg húsvétkor. :)
+ gondolhatjátok milyen fejet vágtam, mikor portugál anyósom nagy büszkén megtanított eme tradicionális karácsonyi édességre...és kiderült, hogy ez "csak" egy bundáskenyér.. :)
16:42-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!