Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy kis segítség a főzésben?

Egy kis segítség a főzésben?

Figyelt kérdés

Van itthon előre pácolt csirkecomb,azt szeretném megsütni tepsiben,hogy mire a szüleim hazaérnek,legyen ebéd.

Szóval az oké,hogy beteszem a tepsibe a húst,de kell valamit alárakni?Víz,olaj,zsír?Azt tudom,hogy az elején le kell fednem,de kb.mennyi ideig süssem lefedve,majd miután levettem a fedőt,mennyi ideig süssem tovább?

A segítséget előre is köszönöm:))


2011. máj. 2. 12:50
 1/6 anonim ***** válasza:

Tegyél kb 3-4 evőkanálnyi olvasztott zsírt a tepsibe.ebbe forgasd bele a húsokat, hogy minden oldalát érje.

szépen elrendezed őket, ék kb fél deci vizet (nem többet)

önt alá.

szorosan alufóliázd le, majd kb 40 perc múlva, óvatosan vedd le a a fóliát és fordítsd meg. ha a villát beleszúrod és puhának találod, már fólia nélkül pirítsd tovább.

Ezután már látod mennyire piros, és , ha megfelel, kiveszed a sütőből.

2011. máj. 2. 12:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget,megyek is főzni:))
2011. máj. 2. 12:58
 3/6 anonim ***** válasza:

Ha van sütőzacskótok, abban a legegyszerűbb, mert az alá nem kell semmi, a saját zsírjában sül.

Ha nincs, én úgy szoktam, hogy egy kevés zsírt rakok alá, hogy ne süljön oda. A húsból is sül majd ki valamennyi. Szoktam bele esetleg fokhagymát, hagymát rakni, hogy finom szaftja legyen.

Addig kell lefedni, amíg megpuhul a husi. Ezt úgy tudod, hogy felhajtod és egy hústűvel, vagy késsel megszúrkálod, ha szépen ki tudod belőle húzni, akkor jó. Utána pirítani szokták, hogy a bőre finom, ropogós legyen.

Sok sikert! A köret mi lesz?:)

2011. máj. 2. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm neked is a segítséget:)

Sütőzacsi nem volt itthon,úgyhogy tettem alá rizst.

A köret pedig rizs lesz(most puhul),és egy kis hagymát piritottam alá:)

2011. máj. 2. 14:02
 5/6 A kérdező kommentje:

*Vagyis tettem alá zsírt:D

Csak most a rizs érdekel nagyon,hogy milyen lesz:))

2011. máj. 2. 14:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Csak egy apróság. Az, hogy mikor készült el az étel, mutatja a színe is, de az is, hogy ha beleböksz egy kést,milyen könnyen megy át.

Ha már sütöd a húst (és a sütő elő volt melegítve) 1-1,5 óra alatt késznek kell lennie. Senki nem fog csúnyán nézni rád, ha sütés előtt megszúrkálod a húst (jobban átsül), vagy sütés vége felé kiveszel egyet, és bevágod, megnézed belül nyers-e.

Később már rutinból fog menni.


Üdv!

2011. máj. 2. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!