Ki tudja hogy kell burgonya salátát csinálni?
Az 1. aranyos :)
Ő a kérdésre válaszolt.
Én meg leírom, hogy kell (de a kérdést rosszul tetted fel). Simán csak annyit kellett volna írnod, hogy "Hogy kell burgonyasalátát csinálni?"
Recept:
főzd meg a krumplit héjában
ha kihűlt pucold meg, vágd karikákra
hagymát karikázz fel, sózd be
tartármártás (házi majonézzel, mert így sokkal finomabb, mintha boltival csinálod):
2 tojás sárgáját keverj össze egy teáskanál mustárral
és nagyon vékony sugárban kezd el hozzáönteni az olajat
közben elektromos habverővel keverd (ha sok olajat öntessz, vagy nem kevered elég gyorsan összeesik a majonéz)
2 tojássárgája 2 dl olajat vesz fel!
ha kész a majonéz, ízesítsd (só, bors, méz, citromlé esetleg még mustár - ha igényli)
utána keverd hozzá a tejfölt (2 dl), és kész a tartármártás.
Egy nagy tálban rétegezd a hozzávalókat, krumpli, hagyma, mártás, ameddig el nem fogy. (a krumpli réteget mindig sózd meg)
Csak ügyesen!
A végeredmény nagyon finom lesz!!
Jó étvágyat hozzá!
Szia! Én is úgy csinálom, mint a második válaszoló, csak én főtt tojást is teszek bele karikára vágva.
Jó étvágyat!
Burgonyasaláta Recept - Lépés 1
A burgonyát megmossuk
* A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk
Főtt burgonya
Burgonyasaláta Recept - Lépés 2
A burgonyát meghámozzuk
* Egy lábosban vízzel elfedve felforraljuk
* A vízet egy evőkanál sóval, egy kevés ecettel és egy csipet borssal ízesítjük
* A burgonyát puhára főzzük
* Fontos: a burgonya akkor főtt meg rendesen, ha megszúrjuk és könnyedén leválik a villáról
* A vízet leöntjük
* A burgonyát még mindenképpen melegen hámozzuk meg
Az öntet ízesítése
Burgonyasaláta Recept - Lépés 3
Az öntet ízesítése
* Elkészítjük az öntetet
* Ha levesalapot használ, akkor azt először fel kell melegítenie
* Minden hozzávalót elkeverünk
* Addig kevergetjük ameddig a cukor és a só teljesen fel nem oldódott
* Fontos: az öntetnek nagyon fűszeresnek és pikánsnak kell lennie, mert a burgonyának nem túl erőteljes az íze, viszont erősen átveszik az ízeket.
Olajat adunk hozzá
Burgonyasaláta Recept - Lépés 4
Olajat adunk hozzá
* Az öntetet ízesítjük és végül hozzáadjuk az olajat
A felszeletelt burgonya
Burgonyasaláta Recept - Lépés 5
A burgonyát felszeleteljük
* A kihűlt burgonyát egyforma vékonyságú szeletekre vágjuk
* A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk
Ráöntjük az öntetet
Burgonyasaláta Recept - Lépés 6
Ráöntjük az öntetet
* Az öntetet a salátára öntjük
Burgonyasaláta, hagyma
Burgonyasaláta Recept - Lépés 7
Hozzákeverjük a hagymát
* A meghámozott és finomra vágott hagymát hozzáadjuk és az egészet elkeverjük
* Tipp: a salátát egy ideig hagyjuk állni és néha óvatosan keverjük meg, így az állaga nem lesz olyan folyékony. A burgonyasalátát ne tálaljuk hidegen, ezzel sokat veszítene ízéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!