Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki tudja hogy kell burgonya...

Ki tudja hogy kell burgonya salátát csinálni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 8. 08:21
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Én tudom.
2009. márc. 8. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az 1. aranyos :)

Ő a kérdésre válaszolt.


Én meg leírom, hogy kell (de a kérdést rosszul tetted fel). Simán csak annyit kellett volna írnod, hogy "Hogy kell burgonyasalátát csinálni?"


Recept:


főzd meg a krumplit héjában

ha kihűlt pucold meg, vágd karikákra

hagymát karikázz fel, sózd be


tartármártás (házi majonézzel, mert így sokkal finomabb, mintha boltival csinálod):


2 tojás sárgáját keverj össze egy teáskanál mustárral

és nagyon vékony sugárban kezd el hozzáönteni az olajat

közben elektromos habverővel keverd (ha sok olajat öntessz, vagy nem kevered elég gyorsan összeesik a majonéz)


2 tojássárgája 2 dl olajat vesz fel!


ha kész a majonéz, ízesítsd (só, bors, méz, citromlé esetleg még mustár - ha igényli)


utána keverd hozzá a tejfölt (2 dl), és kész a tartármártás.


Egy nagy tálban rétegezd a hozzávalókat, krumpli, hagyma, mártás, ameddig el nem fogy. (a krumpli réteget mindig sózd meg)


Csak ügyesen!

A végeredmény nagyon finom lesz!!

Jó étvágyat hozzá!

2009. márc. 8. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is úgy csinálom, mint a második válaszoló, csak én főtt tojást is teszek bele karikára vágva.

Jó étvágyat!

2009. márc. 8. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Az olívabogyó sem ront rajta :-).
2009. márc. 8. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én még apróra vágott petrezselymet teszek bel és nem vöröshagymát, hanem vagy zöldhagymát vagy lila hagymát mert azzal még fincsibb.
2009. márc. 8. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
55%

Burgonyasaláta Recept - Lépés 1

A burgonyát megmossuk


* A burgonyát folyó víz alatt alaposan megmossuk



Főtt burgonya

Burgonyasaláta Recept - Lépés 2

A burgonyát meghámozzuk


* Egy lábosban vízzel elfedve felforraljuk

* A vízet egy evőkanál sóval, egy kevés ecettel és egy csipet borssal ízesítjük

* A burgonyát puhára főzzük

* Fontos: a burgonya akkor főtt meg rendesen, ha megszúrjuk és könnyedén leválik a villáról

* A vízet leöntjük

* A burgonyát még mindenképpen melegen hámozzuk meg



Az öntet ízesítése

Burgonyasaláta Recept - Lépés 3

Az öntet ízesítése


* Elkészítjük az öntetet

* Ha levesalapot használ, akkor azt először fel kell melegítenie

* Minden hozzávalót elkeverünk

* Addig kevergetjük ameddig a cukor és a só teljesen fel nem oldódott

* Fontos: az öntetnek nagyon fűszeresnek és pikánsnak kell lennie, mert a burgonyának nem túl erőteljes az íze, viszont erősen átveszik az ízeket.



Olajat adunk hozzá

Burgonyasaláta Recept - Lépés 4

Olajat adunk hozzá


* Az öntetet ízesítjük és végül hozzáadjuk az olajat



A felszeletelt burgonya

Burgonyasaláta Recept - Lépés 5

A burgonyát felszeleteljük


* A kihűlt burgonyát egyforma vékonyságú szeletekre vágjuk

* A hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk



Ráöntjük az öntetet

Burgonyasaláta Recept - Lépés 6

Ráöntjük az öntetet


* Az öntetet a salátára öntjük



Burgonyasaláta, hagyma

Burgonyasaláta Recept - Lépés 7

Hozzákeverjük a hagymát


* A meghámozott és finomra vágott hagymát hozzáadjuk és az egészet elkeverjük

* Tipp: a salátát egy ideig hagyjuk állni és néha óvatosan keverjük meg, így az állaga nem lesz olyan folyékony. A burgonyasalátát ne tálaljuk hidegen, ezzel sokat veszítene ízéből.

2009. márc. 8. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Az az igazi, ha héjában főtt burgonyából készül a burgonya saláta. Ez vonatkozik a hagymás ecetes lében készült slira is nem csak a majonézesre. És a rakott krumpli is úgy az igazi.
2009. márc. 8. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Még me ki is probálom ! Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat
2009. márc. 9. 06:48
 9/10 anonim ***** válasza:
En az aprora vagott hagyma es fott tojas mellett szoktam meg belerakni aprora vagott savanyu uborkat is.A krumplit langyosan vegyitem ossze a tobbi hozzavaloval es a majonezes martast csak miutan kihult azutan keverem hozza.
2009. márc. 9. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
A savanyú uborka bekattant nekem. Köszi, utolsó, legközelebb én is kipróbálom!
2009. márc. 9. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!