Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinàlni az...

Hogyan kell csinàlni az igazàn finom burgonya krokettet?

Figyelt kérdés

Hirtelen bevillant, hogy màr van egy éve biztos, hogy azt ettem és ma a Cordon Bleu mellé azt akarom elkészìteni!

Szòval nem vagyok teljesen kezdô és recepteket is néztem a neten, de valamiért egyikbôl se érzem azt, hogy igen, az isteni lesz...

Inkàbb hàziasszonyok tapasztalataira vagyok kìvàncsi, ti hogy csinàljàtok?

Az most mellékes, hogy a Cordon-hoz nem passzol annyira, de a vôlegényem imàdja a krumplit nekem meg màr elegem van a hasàb burgonya, pûré, grill, stb vàltozataibòl... Krokettet akarunk!! :)

Segìtesz?


2011. jún. 13. 14:55
 1/7 anonim ***** válasza:
25%
Megveszed a boltban a gyorsfagyasztott változatot, és elkészíted a leírás szerint.
2011. jún. 13. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem eszek mûanyagot, kôszi, de odaìrtam hogy hàziasszonyok tapasztalataira vagyok kìvàncsi! ! !
2011. jún. 13. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Én úgy szoktam, hogy finom, ízletes krumplipürét készítek, majd azt lisztezett deszkán nyújtom, rolózom, panírozom, sütöm.
2011. jún. 13. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Hát, rendben! :)

Én is háziasszony vagyok! A bolti pedig igazán finom!

De ha nem kell műanyag, akkor nem!

2011. jún. 13. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
70%

főzz meg héjában 2-3 közepes krumplit. még forrós törd át és hagyd kihűlni. tegyél hozzá egy tojást , egy kanál zsírt (margarint), egy teáaskanál sütőpor és annyi lisztet, hogy össze tudd gyúrni, ne ragadjon.ja, borsot,petrezselymet is teszek bele.

a4-es méretűre nyújtsd ki lisztezett deszkán, kb egy cm vastag legyen.

ezt elvágod víszszintesen középen, majd fűggőlegesen is felosztod kis lapokká.

lapokat lisztes kezed között megformázod kis rudakká.

hagyományosan bepanírozod és forró zsiradékban kisütöd.

sülés közben forgatni kell, hogy egyenletesem piruljon.

szűrőlapáttal papírtörlőre szeded.

hidegen is finom.

üdv.

2011. jún. 13. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Kôszi mindenkinek, sikerûlt!!! Komolyan mesefinom, majd behu*oztunk annyira finom lett! Pàrom nem magyar, ìgy ô még nem evett ilyet és mint amùgy is nagy krumpli imàdò, asszem ezt kell egy darabig hétvégente csinàlnunk, olyan édi volt, segìtett mindenben...

Amùgy ìgy csinàltam:

Kb 1kg burgonyàt megfôztem héjàban, hagytam kicsit kihûlni, megpucoltuk, ôsszetôrtûk, 1 tojàst, 1ek olivaolajat, borsot, sòt és lisztet tettem rà, ôsszedolgoztam, majd kis adagokat nyùjtottunk lisztezett deszkàn, de eléggé ragadòs volt, ìgy igencsak meggyûlt a bajom vele, de utàna csak tojàssal és zsemlemorzsàval panìroztam, nem tettem még pluszba bele a lisztbe és hirtelen forrò olajban kisûtôttem! Tényleg isszonyatosan jò lett!

Legkôzelebb a kidolgozàs kônnyìtésére megpròbàlom ùgy, ahogy ìrtad kedves utolsò és teszek bele petrezselymet is! Kôszi a tippeket, mindenki pròbàlja ki!

Felpontoztam mindenkit!

2011. jún. 13. 20:30
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

utólsó vagyok, nagyon örülök a sikerednek. még egy tipp, ha legközelebb csinálsz, nem kell mindig panírozni, hanem a krumpliból kis gombócokat csinálni , kissé ellapítani, és azt kisütni forró olajban. felpuffadnak, mint az igazi fánkok,formás kis gömbölyűek, és nagyon finomak.

ezek inkább szószos húsok, mártások mellé valók, de nagyon finomak.

ha a párod ennyire szereti a krumplit, ez is biztosan ízleni fog neki.

üdv.

2011. jún. 14. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!