Héjában főtt burgonya? Hogy kell elkészíteni?
Héjában főtt burgonyát szeretnék készíteni, hogy serkentse egy kicsit a bélműködésemet, és úgy hallottam, így a lehető legjobb, de nem tudom, hogyan kell pontosan elkészíteni. Megmosom a burgonyát, és héjastul vízbe teszem? Kisebb vagy nagyobb krumplit érdemes? Ízesíthetem sóval? A végén hogy kell leszedni róla a héját? Valaki leírná nekem lépésről lépésre? Még sosem csináltunk ilyet itthon.
16L
Mi régen a héjában főtt burgonyát suszterfánknak is hívtuk.
Nagyon egyszerű az elkészítése: Alaposan megmosol pár szem krumplit, belerakod héjastul egy tepsibe, (nem kell alá semmit tenni) és addig sütöd 180-200 fokon amig puha nem lesz. villával vagy fogpiszkálóval szurkáld időnként meg hogy mennyire puha. krupli fajtától és nagyságtól függően úgy kb egy 45 percig kell sütni vagy még tovább is ha nem lett puha
Utána kivenni a sütőből és a héja az szépen leválik róla, szóval könnyű pucolni. Sós vajba mártogatva nagyon finom
23.00-ás
Te hajába sült krumplit írtd le. A kérdező hajába főtt krumpliról érdeklődött!
Köszönöm szépen!
Szerencsére van jópár láda krumpli itthon, meg is szenvedtünk vele, mire kiszedtük az összeset. :) A héjában sült is nagyon jól hangzik, de igen, most tényleg a főttet kérdeztem. De szerintem mindkettőt megkóstolom majd. Elég egyszerűnek tűnik, köszönöm még egyszer. :)
Google - bélműködés serkentése
vagy - bélműködést serkentő ételek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!