Melyik az a burgonya köret, amelyik valahogy felfújódik talán a hő hatására? És ha igen, hogyan kell elkészíteni?
Burgonya köret, ami felfújódik? Nem egészen világos a kérdésed.
Létezik pl. a krokett, amit összetört főtt krumpli, tojás, liszt. Bő olajban kell kisütni, és kissé felfújódik sütéskor. Ilyenre gondoltál?
Talán a burgonyafelfújt lehet? Itt a receptje, talán erről ráismersz!
60 dkg burgonya,
só,
10 dkg vaj,
6 tojás,
1 dl tejföl,
8 dkg reszelt sajt,
őrölt bors
A forma kikenéséhez vaj
Elkészítés:
A burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utánasózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 50 percig sütjük, gőzőljük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük. Tálaláskor a formát egy pillanatra hideg vízbe állítjuk, és tartalmát tálra borítjuk. Aki szereti, reszelt parmezánsajttal is megszórhatja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!