Hogy kell csinálni a savanyitott káposztalevélbe tekert töltött káposzta gombócát? Miből áll?
És hogy kell összerakni a fazékba.
Rántás kell rá, meg paradicsom püré?
1 kg vegyes orolt hus mert a sertes tul zsiros ,2 kozepes fej hagymat aprora vagok es keves olajon uvegesre piritom , hagyom kihulni majd hozzaadom a hushoz , sozom , borsozom es hozzaadok 2-3 mareknyi rizset.Ezt jol osszedolgozom es beletoltom a leorozott(megpucolt) kaposzta levelekbe.Keszitek vagott kaposztat amineka felet a fazek aljaba teszem es erre rakom majd ra a toltelekeket.En ugy szoktam hogy az edeny kozepebe belerakom a hust(altalaban fustolt csulok) es korbe rakom a toltelekeket.lehet rakni tobb sort egymasra es a tetejere is rakok vagott kaposztat.Felontom vizzel hogy teljesen ellepje es lassu tuzon megfozom.Amikor a tetejen a vagott megpuhult kesz van a tobbi is.
Altalaban agyagedenyben fozom nagyon lassu tuzon es kb 6 ora alatt fo meg teljesen.
Talalaskor tejfolet szoktunk tenni ra.
A gombócot a következőképpen készítem:
50-60 dkg darált sertéshús, kb. másfél deci félig párolt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma,só, bors,majoranna,egy kiskanál pirospaprika, 1 nyers tojás és egy marék szálas káposzta apróra vágva, ettől laza lesz a gombóc és nem lesz kemény, de szét se esik főzés közben. Ezt jól összegyúrom és a káposztalevél közepére halmozok annyit, hogy a levelet körben be tudjam hajtogatni. Kezdő háziasszonyoknak ajánlom, fehér cérnával átkötni, hogy biztosan ne essen ki a töltelék a levélből. Aki sokat készít ilyen ételt, az egy idő után rutinossá válik, megtapasztalja mennyire kell szorosra csavarni és utána biztos nem lesz szükség a cérnára.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!