Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell csinálni a savanyito...

Hogy kell csinálni a savanyitott káposztalevélbe tekert töltött káposzta gombócát? Miből áll?

Figyelt kérdés

És hogy kell összerakni a fazékba.

Rántás kell rá, meg paradicsom püré?


2009. márc. 7. 11:41
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
a paradicsomszószt ettől függetlenül kell elkészíteni, nem ezeket tocsogtatni benne
2009. márc. 7. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

1 kg vegyes orolt hus mert a sertes tul zsiros ,2 kozepes fej hagymat aprora vagok es keves olajon uvegesre piritom , hagyom kihulni majd hozzaadom a hushoz , sozom , borsozom es hozzaadok 2-3 mareknyi rizset.Ezt jol osszedolgozom es beletoltom a leorozott(megpucolt) kaposzta levelekbe.Keszitek vagott kaposztat amineka felet a fazek aljaba teszem es erre rakom majd ra a toltelekeket.En ugy szoktam hogy az edeny kozepebe belerakom a hust(altalaban fustolt csulok) es korbe rakom a toltelekeket.lehet rakni tobb sort egymasra es a tetejere is rakok vagott kaposztat.Felontom vizzel hogy teljesen ellepje es lassu tuzon megfozom.Amikor a tetejen a vagott megpuhult kesz van a tobbi is.

Altalaban agyagedenyben fozom nagyon lassu tuzon es kb 6 ora alatt fo meg teljesen.

Talalaskor tejfolet szoktunk tenni ra.

2009. márc. 9. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

A gombócot a következőképpen készítem:

50-60 dkg darált sertéshús, kb. másfél deci félig párolt rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma,só, bors,majoranna,egy kiskanál pirospaprika, 1 nyers tojás és egy marék szálas káposzta apróra vágva, ettől laza lesz a gombóc és nem lesz kemény, de szét se esik főzés közben. Ezt jól összegyúrom és a káposztalevél közepére halmozok annyit, hogy a levelet körben be tudjam hajtogatni. Kezdő háziasszonyoknak ajánlom, fehér cérnával átkötni, hogy biztosan ne essen ki a töltelék a levélből. Aki sokat készít ilyen ételt, az egy idő után rutinossá válik, megtapasztalja mennyire kell szorosra csavarni és utána biztos nem lesz szükség a cérnára.:)

2009. ápr. 29. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Töltött káposzta: Az edény aljára rakom a szálas káposzta felét (1kg összesen) erre teszek még füstölt tarja szeletet, vagy füstölt oldalast,de lehet füstöltcsülök is, de aki nem annyira szereti a füstölt ízeket nyugodtan tehet bele friss sertés húst, combot,vagy tarját, akár egy jó húsos csont is megteszi kisebb darabokra vágva. Dobok hozzá 2-3 gerezd fokhagymát, rakok bele néhány szem fekete egész borsot és aki szereti tehet bele, őrölt vagy egész köménymagot, de csak keveset, teszek még rá 1 dl paradicsomlevet vagy 1 kiskanál parpürét, lefedem a másik fele káposztával és ennek a tetejére rakom a gombócokat(gombóc,lsd. eggyel fentebb leírt hozzászólásomba) majd felöntöm annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt készre főzöm. Ha a káposzta már puha, ekkora a gombóc és a benne lévő húsok is biztos megfőltek,leszedem a tetejéről egy tálba óvatosan a gombócokat és egy kevés rántást teszek bele(zsiradék,egy kis fej vöröshagyma,liszt, pirospaprika,víz) amit a forrásban lévő káposztára öntök. A rántás után visszarakjuk a gombócokat és lefedjük. Ha sok lenne a lé alatta,nagyon tocsog akkor a rántás előtt még le kell merni róla. Mindenki saját magának tejfölözze, mert ha rátesszük a tejfölt hamarabb romlik, de nélküle akár 1 hétig is eláll a hűtőben. Minél többet melegítjük, annál jobb.:) Egy kicsit macerás a készítés, de megéri.
2009. ápr. 29. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!