Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a "savanyú" és...

Ignis Subdialis kérdése:

Mi a különbség a "savanyú" és a "savanyított" káposzta között?

Figyelt kérdés
Hol ezt, hol azt olvasom egy csomagoláson. Mi a különbség? Gondolom, hogy nem véletlenül érzi valaki szükségét, hogy savanyítottnak nevezze a káposztáját, miközben a savanyúkáposzta az elterjedt megnevezés.

2010. nov. 21. 17:06
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
semmi
2010. nov. 21. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem csak területenként máshogy nevezik, az eredmény ugyanaz.
2010. nov. 21. 17:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
48%
A savanyított képosztát speciálisan, utólag adagolják bele a zacskóba ami tele van citrommal.
2010. nov. 21. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
65%
A savanyított káposzta szerintem a gyors érleléssel, citromsavban készített termék.
2010. nov. 21. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
19%
a savanyított olyan mint a kovászos uborka a savanyú, meg adalékanyagokkal van avanyítva.
2010. nov. 21. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
76%

a savanyú káposzta a hagyományosan hordóban letaposott

/nehezékkel tömörített/ tejsavas érlelésű finomság.

a savanyított pedig a fejeskáposzta gyors savanyítása

a jó ég tudja mivel.

2010. nov. 22. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
100%
A savanyú káposzta tejsavas érlelés útján készül,míg a savanyított káposzta ecetsavas termék.Gyakran azonban átverik a vásárlót (pl.vecsési káposzta),mert a műanyagzacskóra rá is írják,hogy ennyi % ecetsavval tartósított termék!
2016. nov. 18. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Lepontozták az 1-est, aki jól tudja. Nem ez dönti el, hogy hogyan készül. íme az élelmiszerkönyv ide vonatkozó része: Savanyított/savanyú káposzta

Élelmiszer kategória (1129/2011/EU rendelet szerint): 04.2.2.

3.1. A termék meghatározása

A savanyított/ savanyú káposzta olyan természetes savanyítással előállított termék,

amelyet a káposzta torzsájának eltávolítása után az egyöntetű, vékony

káposztaszeletek tejsavas erjesztésével készítenek.

3.2. Felhasználható összetevők

3.2.1. Elsődleges összetevők

fejes káposzta, vörös káposzta (Brassica oleracea L. convar. capitata L., f. rubra):

külső leveleitől megtisztított, kemény, telt, beérett káposztafej;

3.2.2. Szokásosan felhasználásra kerülő egyéb összetevők

Adalékanyagok

Díszítő, kiegészítő, ízesítő növényi részek

Étkezési só

Ecet, biológiai erjesztéssel előállított

Fűszerek és azok kivonatai

Starter kultúra

Tejsavtermelő baktériumtörzse

2023. jan. 12. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!