Mi a különbség a "savanyú" és a "savanyított" káposzta között?
a savanyú káposzta a hagyományosan hordóban letaposott
/nehezékkel tömörített/ tejsavas érlelésű finomság.
a savanyított pedig a fejeskáposzta gyors savanyítása
a jó ég tudja mivel.
Lepontozták az 1-est, aki jól tudja. Nem ez dönti el, hogy hogyan készül. íme az élelmiszerkönyv ide vonatkozó része: Savanyított/savanyú káposzta
Élelmiszer kategória (1129/2011/EU rendelet szerint): 04.2.2.
3.1. A termék meghatározása
A savanyított/ savanyú káposzta olyan természetes savanyítással előállított termék,
amelyet a káposzta torzsájának eltávolítása után az egyöntetű, vékony
káposztaszeletek tejsavas erjesztésével készítenek.
3.2. Felhasználható összetevők
3.2.1. Elsődleges összetevők
fejes káposzta, vörös káposzta (Brassica oleracea L. convar. capitata L., f. rubra):
külső leveleitől megtisztított, kemény, telt, beérett káposztafej;
3.2.2. Szokásosan felhasználásra kerülő egyéb összetevők
Adalékanyagok
Díszítő, kiegészítő, ízesítő növényi részek
Étkezési só
Ecet, biológiai erjesztéssel előállított
Fűszerek és azok kivonatai
Starter kultúra
Tejsavtermelő baktériumtörzse
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!