Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírnátok nekem a tökéletes...

Leírnátok nekem a tökéletes palacsinta receptjét?

Figyelt kérdés
Szeretnék olyat készíteni, amely később sem keményedik meg, finom puha marad hidegen is. Ennek mi a titka? Szódavízből vagy szénsavas ásványvízből ténylegesen jobb lesz a tészta? Miben érződik a különbség ahhoz képest, mint ha sima vízzel készíteném?
2011. ápr. 24. 18:14
 1/9 anonim ***** válasza:

én igy csinálom, kb 20db

a liszt is vegyes (rétes és finom fele-fele)kb 50dkg

2tojgli

ásv. víz (bubis) és tej. kb 3-3dl

1kanál cukor

pici só

olajat a tésztába is keverek

2011. ápr. 24. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

4-6 személyre.

15 dkg. finomliszt

egy csipet só

egy csipet cukor / el is hagyható /

2db. nagy tojás

3dl tej, vagy tej víz elegy

Szitáld tálba a lisztet, és a sót. Formázz egy kis mélyedést a kupac közepére, és üsd bele a két tojást, és a folyadék felével keverd simára. Állandó keverés közben add hozzá a maradék folyadékot. Legalább 20 percig hagyd pihenni a masszát.

2011. ápr. 24. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia! Én így készítem, mindig nagyon finom:

20 dkg liszt

5 dl víz (én sima csapvizet használok, de lehet fele tej, fele víz / szénsavas ásványvíz / szódavíz)

1 egész tojás

2 evőkanál cukor (+ mehet bele 1 csomag vaníliás cukor is, finom ízt ad)

1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna

2 evőkanál olaj


Jól kikeverem, fél órát pihentetem. Az első palacsinta előtt kenem csak ki a serpenyőt vékonyan olajjal vagy vajjal, a többi előtt már nem kell. A kisült palacsintákat mindig takard le egy tállal, és így nem szárad ki, míg sül a többi. Puha marad. Van, aki nem tesz bele sütőport vagy szódabikarbónát, én teszek, mert így sokkal levegősebb, könnyebb a tészta. Nekem ez a recept vált be.

2011. ápr. 24. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. 1 evőkanál cukrot akartam írni. 40 dkg liszthez teszek kettővel, 20 dkg-hoz elég 1 evőkanál + a vaníliás cukor.
2011. ápr. 24. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

"Miben érződik a különbség ahhoz képest, mint ha sima vízzel készíteném?"

Csakis bubis vizet szoktunk bele tenni, épp a buborékok miatt. Egyébként tej kerül bele.

2011. ápr. 24. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Ja, az 1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna is 40 dkg lisztre vonatkozik. Bocsi, csak én mindig dupla adagot készítek, és picit belebonyolódtam a leírásba. A többi hozzávaló stimmel. :)
2011. ápr. 24. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 Col válasza:

10-10 dkg finomliszt és rétesliszt

2 dl víz

3 dl tej

2 db tojás

1 ek cukor

3/4 dl olaj

2011. ápr. 24. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

2 tojás, 30 dkg liszt, 5 dl tej, ásványvíz

Lassan dolgozd össze először lisztet aztán vízet tegyél a tésztába.

2011. ápr. 24. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Col,


Elkészítettem a palacsintát a recepted alapján. A cukor mennyisége, amelyet írtál nem elég. 3-4 evőkanál kell bele, amúgy nagyon jó lett a tészta állaga és íze is! :)


Köszi, István

2011. ápr. 25. 15:26

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!