Leírnátok nekem a tökéletes palacsinta receptjét?
én igy csinálom, kb 20db
a liszt is vegyes (rétes és finom fele-fele)kb 50dkg
2tojgli
ásv. víz (bubis) és tej. kb 3-3dl
1kanál cukor
pici só
olajat a tésztába is keverek
4-6 személyre.
15 dkg. finomliszt
egy csipet só
egy csipet cukor / el is hagyható /
2db. nagy tojás
3dl tej, vagy tej víz elegy
Szitáld tálba a lisztet, és a sót. Formázz egy kis mélyedést a kupac közepére, és üsd bele a két tojást, és a folyadék felével keverd simára. Állandó keverés közben add hozzá a maradék folyadékot. Legalább 20 percig hagyd pihenni a masszát.
Szia! Én így készítem, mindig nagyon finom:
20 dkg liszt
5 dl víz (én sima csapvizet használok, de lehet fele tej, fele víz / szénsavas ásványvíz / szódavíz)
1 egész tojás
2 evőkanál cukor (+ mehet bele 1 csomag vaníliás cukor is, finom ízt ad)
1 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
2 evőkanál olaj
Jól kikeverem, fél órát pihentetem. Az első palacsinta előtt kenem csak ki a serpenyőt vékonyan olajjal vagy vajjal, a többi előtt már nem kell. A kisült palacsintákat mindig takard le egy tállal, és így nem szárad ki, míg sül a többi. Puha marad. Van, aki nem tesz bele sütőport vagy szódabikarbónát, én teszek, mert így sokkal levegősebb, könnyebb a tészta. Nekem ez a recept vált be.
"Miben érződik a különbség ahhoz képest, mint ha sima vízzel készíteném?"
Csakis bubis vizet szoktunk bele tenni, épp a buborékok miatt. Egyébként tej kerül bele.
10-10 dkg finomliszt és rétesliszt
2 dl víz
3 dl tej
2 db tojás
só
1 ek cukor
3/4 dl olaj
2 tojás, 30 dkg liszt, 5 dl tej, ásványvíz
Lassan dolgozd össze először lisztet aztán vízet tegyél a tésztába.
Col,
Elkészítettem a palacsintát a recepted alapján. A cukor mennyisége, amelyet írtál nem elég. 3-4 evőkanál kell bele, amúgy nagyon jó lett a tészta állaga és íze is! :)
Köszi, István
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!