Sonkavizet felszoktátok használni? És ha igen, akkor mire?
Figyelt kérdés
Tehát a vízre, amiben megfőtt a sonka..., arra keresek hasznos felhasználást.
Gyakorlatilag teljesen tiszta hús főtt benne. Mire lenne jó?
2011. ápr. 24. 08:55
1/10 anonim válasza:
A tojást szokták főzni benne, mert kicsit átveszi a sonka ízét, meg bablevesnek lehet alap - mármint hogy abban főződ meg a babot (még nem próbáltam, csak hallottam).
2/10 anonim válasza:
Én ilyenkor sóletet főzök. A babot már eleve a sonka főzőlevében áztatom. De jó bableveshez, vagy sárgaborsó főzelékez felhasználni. Van aki ebben főz ki tojást.
3/10 anonim válasza:
Bableves, babfőzelék, lencse leves, lencse főzelék, sárgaborsó leves, sárgaborsó főzelék. Mindegyikhez jó alaplének.
4/10 anonim válasza:
én lefagyasztom, bableves, lencse alapjának
5/10 anonim válasza:
A válasz megírásának időpontja: ma 09:25
én is ezekre szoktam használni
6/10 A kérdező kommentje:
Aha stimmel, köszi a válaszokat, akkor nincs új a nap alatt. :-)
Én is ilyen babos dolgokat hallottam, csak hát ugye ma húsleves a menü, holnaputánra meg elromlik a lé...
Úgyhogy én is lefagyasztom, ahogy jobb híjján terveztem.
A sárgaborsó ötlet meg remek! Kis főzelék nem árt!
Köszi!
2011. ápr. 24. 10:24
7/10 anonim válasza:
egy jó kis krumplileves is finom belőle, behabarva, tejfölözve isteni.
9/10 anonim válasza:
Székely káposztát fözünk benne vagy lencse, bab levest, tojást.
10/10 doboszoli válasza:
Hát igen, kidobni vétek.
Vigyázat! Csak a tisztességes konyhasóban érlelt, hideg füstön füstölt, ún. "házi" sonka leve alkalmas.
A gyorpácolt, nitrites, gyantás lé kidobós.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!