Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sonkavizet felszoktátok...

Sonkavizet felszoktátok használni? És ha igen, akkor mire?

Figyelt kérdés

Tehát a vízre, amiben megfőtt a sonka..., arra keresek hasznos felhasználást.

Gyakorlatilag teljesen tiszta hús főtt benne. Mire lenne jó?


2011. ápr. 24. 08:55
 1/10 anonim ***** válasza:
A tojást szokták főzni benne, mert kicsit átveszi a sonka ízét, meg bablevesnek lehet alap - mármint hogy abban főződ meg a babot (még nem próbáltam, csak hallottam).
2011. ápr. 24. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
55%
Én ilyenkor sóletet főzök. A babot már eleve a sonka főzőlevében áztatom. De jó bableveshez, vagy sárgaborsó főzelékez felhasználni. Van aki ebben főz ki tojást.
2011. ápr. 24. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Bableves, babfőzelék, lencse leves, lencse főzelék, sárgaborsó leves, sárgaborsó főzelék. Mindegyikhez jó alaplének.
2011. ápr. 24. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
én lefagyasztom, bableves, lencse alapjának
2011. ápr. 24. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 09:25

én is ezekre szoktam használni

2011. ápr. 24. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Aha stimmel, köszi a válaszokat, akkor nincs új a nap alatt. :-)


Én is ilyen babos dolgokat hallottam, csak hát ugye ma húsleves a menü, holnaputánra meg elromlik a lé...

Úgyhogy én is lefagyasztom, ahogy jobb híjján terveztem.


A sárgaborsó ötlet meg remek! Kis főzelék nem árt!


Köszi!

2011. ápr. 24. 10:24
 7/10 anonim ***** válasza:
egy jó kis krumplileves is finom belőle, behabarva, tejfölözve isteni.
2011. ápr. 24. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Fidel válasza:

Aszpikos sonkatekercs


[link]

2011. ápr. 24. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Székely káposztát fözünk benne vagy lencse, bab levest, tojást.
2011. ápr. 24. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 doboszoli ***** válasza:

Hát igen, kidobni vétek.

Vigyázat! Csak a tisztességes konyhasóban érlelt, hideg füstön füstölt, ún. "házi" sonka leve alkalmas.

A gyorpácolt, nitrites, gyantás lé kidobós.

2011. ápr. 25. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!