Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon nekikeseredtem, mert...

Nagyon nekikeseredtem, mert mostanaban minden kajat elrontottam (csak ma 4 felet! ). Tudnatok valami jotanaccsal segiteni?

Figyelt kérdés

Mar tok ideg vagyok emiatt, es kozben tok ciki is a parom elott, hogy ennyire nem megy a fozes.

Ma amihez hozzakezdtem minden a kukaban landolt :(

Az az igazsag, hogy egyszerubbeket, meg olyan kajakat amiket a sajat fejembol talalok ki (pl sulthusok, szoszok,stb) az altalaban nagyon finom.De ha egy recept szerint vagy szakacskonyvbol kell elkesziteni vmit az mindig nagyon felresikerul :(

Van valami tanacsotok, hogyan valtoztathatnek ezen?

Elore is koszi

2009. márc. 4. 00:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A főzés részéhez ugyan nem tudok hozzászólni, de szerintem ne legyél elkeseredve emiatt a dolog miatt.

Én szeretném a barátnőmet akkor is ha ügyetlenkedne a konyhában :)) ez olyan aranyos. Én már attól is elolvadok ha azt mondja főzött. És hozza elém az ételt. Amikor a tálat meglátom a kezében akkor azt érzem, hogy úristen elveszem feleségül pedig még nem is tudom mi a kaja, pláne nem kóstoltam meg. :)

És nem baj, ha valami nem sikerül tökéletesre.

Különben szerintem túl sokat vállalsz. Egy napra ennyi mindent főzni. Nem lehet 1000 felé szakadni, és ennyi mindenre figyelni.

Fokozatosan haladj, először csak 1-2 ételt főzz egy nap olyat amit már tudsz. És mindig vegyél hozzá valami mást ami csak kicsit különbözik az előzőtől, de mégis kihívás.

Esetleg itt is kiírhatsz kérdést, akár minden nap :DD este kiírod, hogy másnapra mi legyen...

Kinézel az internetről recepteket és ha kell itt megkérdezed amiben nem vagy biztos. Sok a kedves ember itt, részletesen leírják hogyan kell megcsinálni :)

Különben jó, hogy külföldön élsz, ott talán több a lehetőség. Nincsenek főző tanfolyamok vagy hasonlók ahová eljárhatnál? Biztos jó dolog.

Sok sikert, szia :)

2009. márc. 5. 02:03
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Kedveském,én nyugdíjas vagyok s vagy 50 éve fozok, de velem is elofordúlt,hogy az étel nem olyan volt amilyen lenni szokott,illetve ahogyan elképzeltem. Csaknem három honapig a lányomnál voltam kulfoldon, s mivel nem tudom potosan a francia alapanyagok pontos neveit

, így nem a megfelelo lisztet vásároltam, és a suteményem amelyik mindig finom szokott lenni , csaknem ehetetlen volt.(Egy kis krémmel ugyn helyre pofoztam,de az nem volt az igazi). Neked azt tudom tanácsolni, keresd meg a neten Nigella vagy Jamie Oliver receptjeit. (Kulonben kaphatok DVD is). Az jellemzo rájuk,hogy a leheto legegyszerubb technologiát alkalmazzák az ételek elkészítésénél.

Gyorsan és egyszeruen tudnak jot fozni. Ha megtanúlod azokat a fozési trukkoket,amelyeket ok alkalmaznak, egykettore megtanúlsz fozni néhány finom ételt,es aztán fokozatosan kisérletezhetsz bonyolultabb ételekkel is.

Ha van idehaza olyan barátnod akitol tanácsot tudsz kérni akár a "skypen" vagy e-mailon keresztul, ezt használd ki,olcsobb mint a kukában landolt étel! S egy dolgot ne feledd,eleve úgy kell hozzáfogni,hogy ez most sikerulni fog, és ez így legyen.!

2009. márc. 7. 13:53
 13/13 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Komolyan ti vagytok a legjobbfej emberek akikkel valaha beszeltem!Pszichologusok elbujhatnak mellettetek!!! :D

Akkor uzenem sorban:

1.bocsi, en ertettem felre a valaszod.

2.Nagyon edi pasi lehetsz, az en baratom is hasonlo, egyem a husat, csak hat ez inkabb engem zavar, mint ot!

Amugy nem szoktam sokat fozni, csak aznap foztem egyet, rossz lett, nekiallatam masiknak, megint, stb... :D De nem adtam fel (erzed a kitartast!???) :)

Es kedves utolso, koszonom Neked, ra is kerestem amiket mondtal, de igazandibol mamam mondta, hogy ne stresszeljek, mert van amit akarhogy akarom nem lesz izre olyan mint otthon (pl a krumplis etelek, mert itt vizes a krumpli, vagy a kertbol vagott csirke, meg hasonlok).

De koszi szepen, megprobalom majd ezeket, mert ok vegulis a helybeli alapanyagokat hasznaljak ugyhogy kevesebb az eselye hogy elrontom!!!! :D

De jo lenne ha az en anyukam is jonne most es csinalna nekem valami jo kis magyar kajcsit :'(

Koszi mindenkinek, maris tobb kedvem van fozni (amugy par napig pihentettem a dolgot :D )

Puszi nektek!!!!

2009. márc. 8. 01:24
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!