Hogy csinálod a BORSOS TOKÁNYT?
Figyelt kérdés
Könyörgöm, ne a netről másoljatok be recepteet!
Hanem olyan valakik írjanak, akik már meg is főzték, és persze finom is lett.
köszi!
2011. ápr. 18. 12:55
1/10 anonim válasza:
ahány ház, annyi borsos tokány :) én úgy szoktam, hogy hagymát megpirítok olajon, ha van otthon, teszek bele szalonnát is. Erre jön a hús (sertés comb 50-60dkg, ez kb 4 főre elég) mikor megfehéredik, sózom, borsozom, esetleg teszek alá egy pici vizet. Lehet variálni a fűszerekkel. Leveskockát is szoktam, és majoránnát, de ez tényleg ízlés kérdése. Főzöm. Közben tejfölt simára keverek liszttel. Mikor a hús puha, belekeverem a tejfölt. Rottyan és kész. Lehet bele gombát is tenni, úgy még finomabb. Lehet csinálni tejszínnel is. Tésztával vagy rizzsel találom.
2/10 anonim válasza:
Szia!
Dinsztelek hagymát, utána rádobom a felcsíkozott húst, megpiritom, felöntöm vízzel, ízesítem vegetával, borssal. Kicsit főzöm, teszek rá egy rántást és kész is. Tésztával isteni.
3/10 anonim válasza:
Szia!
Csíkozott füstölt szalonnát pirítok,majd paradicsompürét is pirítok bele(vigyázat,hamar megéghet!),majd ha szép rozsdaszínű lett,rádobom a félfőre vágott vörös hagymát.Zsírjára pirítom,és hozzáteszem a csíkozott marhahúst.Fűszerezem fekete őrölt borssal,nagyon kevés ö. köménnyel és majorannával,sóval ízesítem.Készre párolom.
Köretnek vajas burgonyát készítek.
4/10 anonim válasza:
Hagymát pirítok, rá pirospaprika, majd a hús. Só, bors ízlés szerint. Ha félig kész kevés sűrített paradicsomot teszek bele. Rizs+sültkrumplival tálalom
5/10 anonim válasza:
Nagyon apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, ráteszem a csíkokra vágott húst, sót, borsot, + valami sülthús fűszerkeveréket. Kevés vízzel födő alatt puhára párolom. Tejfölbe kevés liszt, azzal besűrítem. Tört krumpli vagy főtt rizs a köret. A múltkoriban ezt csináltam sertésmájból.
6/10 anonim válasza:
Füstölt szalonnát piritok, majd ebben hagymát. Rádobom a csikokra vágott marha lábszárat - fejenként 20 dkg - és piritom fehéredésig. Ha levet eresztett, besózom, vegetázom, és a saját levében vaj puhára párolom. Van, hogy 3 óra. Ha puha, akkor elkeverek egy kis vizben 2 kanál lisztet, és ezzel besüritem. Ha kiforrt beledarálom a borsot, hogy a friss darált bors ize domináljon.
7/10 anonim válasza:
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleteszem a kockára, vagy csíkokra vágott disznóhúst, só, bors, sülthús fűszerkeverék, pici vízzel, födő alatt puhára párolom. Ha kész, ismét zsírjára sütöm, és amikor a husi kezd rózsaszínűre pirulni, belekavarom az előre megsütött, kockára vágott sültkrumpli. Ha összemelegedett, rádobok egy jó adag zúzott fokhagymát, rögtön elzárom alatta a gázt és beborítom, hogy a foghagyma íze jól átjárja az egészet.
8/10 anonim válasza:
Aki vizet ír a húshoz, arra ne hallgass! a jó hús saját levében párolódik. Vizben főtt húst kapsz, nem izletes tokányt - ami marha!
9/10 anonim válasza:
Amikor oldalast, vagy akármilyen húst akarsz sütni, arra nem öntesz előtte valamicske vizet, hogy beborítva először megpuhuljon?? Nem főni kell, csak párolódni!!!!
10/10 anonim válasza:
Semennyi viz nem kell, csak ügyesen kell kicsalogatni a hús saját levét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!