Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csinálnád/csinálod a...

Hogyan csinálnád/csinálod a rakott cukkinit?

Figyelt kérdés
Neten láttam párat, de azért mégis megkérdezem, h ti h szeretitek:)
2011. máj. 19. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:

Én így készítem:

[link]

Ha tartalmasabbat akarok, akkor 1 csésze rizst is kifőzök, és azzal rétegezem, valamint a paradicsomszószba 20-25 dkg darálthúst is teszek. A főtt tojást pedig néha kihagyom, anélkül is isteni.

2011. máj. 19. 12:23
 2/4 anonim ***** válasza:

Még nem csináltam, de ahogy csinálnám:

Az elszelt cukkinit sózás, fűszerezés után lisztbe forgatva hirtelen kisütném.

Utána hagyományos módon, hagyományos töltelékkel (mint a rakott káposztát) raknám össze tejföllel sütném készre.

2011. máj. 19. 12:30
 3/4 anonim ***** válasza:

Darált húsból pörköltet készítek, rövid lével.

A cukkinit közben meghámozom, és kb 1,5 cm-es darabokra vágom. Sózom, borsozom, vegetázom. Hagyom állni, majd leöntöm a levét.

Jénait kiolajozom és zsemlemorzsázom, aztán 1 sor cukkini, egy sor pöri, amíg tart. Az utolsó réteg persze a cukkini legyen. Erre ráöntök egy adag tojásos, tejfölös öntetet (1 tojás+1 tejföl+só,bors, fűszerek), és mehet a sütőbe.

Ha van kedvem, akkor a tetejére reszelt sajot is teszek.

Üdv!

2011. máj. 19. 13:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Bocsi, kimaradt, hogy a kész pöribe főtt rízst is teszek.

Üdv!

2011. máj. 19. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!