Milyen a jó túrógomboc recept?
Nekem ami van nem a legjobb:( 1-2 gomboc mindig szétesik:(
Receptem:1tojás,9ek búzadara,csipet só,50dkg túró,na meg a prézli a végén.Mi a gond?miért esik szét?valaki tud jobbat?
50 dkg túrót összekeversz 4 tojással, hozzáadsz 4 (nagy) evőkanál lisztet, ugyanennyi grízt, ízlés szerint cukrot és egy kicsi sót. A vizet előbb kell föltenni főni, hogy már forrjon, mikor a kulimász kész, és ne dagadjon bele a gríz. Vizes kézzel gombócokat formálsz, nem túl nagyokat, mert kétszeresére dagad, aztán mikor megfőttek és följöttek a víz tetejére (10-15 perc), kiszeded.
Jó étvégyat! :)
Fél kiló túró, négy tojás nálam is, de én lisztet nem használok, csak grizt (nagyjából 2 deciliter). És ha vacsorára szeretném, akkor regel bekeverem, és beteszem a hűtőbe, ha ebédre szeretném, akkor előző este keverem össze.
Ha hagyom állni, akkor a dara bedagad, és az egész massza összeáll. Így főzéskor 6-8 perc is elég szokott lenni, és szépen egyben is szokott maradni.
Már 'csuklóból' csinálom, de amikor fiatal voltam, akkor a Horváth Ilona szakácskönyvből tanultam.
Ja, és szerintem óvatosan kell bánni a cukorral, nem baj, ha maga a gombóc nem túl édes, amivel nyakonöntöm, az majd megédesíti.
1 tojás semmi.
én is 4 tojás fél kiló túróra. fele annyi dara mint túró (tehát 25 deka) só.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!