Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy igazi háziasszony mennyire...

Egy igazi háziasszony mennyire használ instant, félkész dolgokat a konyhában?

Figyelt kérdés
Knorr bolognai alap például?
2011. ápr. 10. 11:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Sziasztok.

Hát,én imádok sütni-főzni, és próbálom kerülni a félkész és kész dolgokat, kajákat. Mivel mindkét lányom ekcemás és allergiára hajlamos, nagyon megnézem, hogy mit teszek eléjük, éppen ezért kerülöm azokat az alapanyagokat, amik tartósítóval és e adalékokkal vannak tele.

Ha gyorsan kell vmit produkálni,akkor marad a mákos tészta vagy a főzelék, vagy leves.

A szószokkal is így vagyok, csak par.szósz van itthon, max. bazsalikomos. :) Semmi maggi,knorr vagy egyéb... És a vegetám is bio, csak vegabond...amiben nincs se só, se ízfokozó. A kicsi nincs még 2 éves, ezekre főként odafigyelek...és az apukájuk is, ha ő vásárol.

Üdv!

2011. ápr. 10. 14:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Nemcsak a benne levő rengeteg só miatt nem használom, hanem a belerakott tartósítószerek, és egyéb ki tudja milyen adalékanyagok miatt sem. Ha tudom, hogy húsleves, zöldségleves, stb. lesz a menű, akkor megveszem azt a pár szál sárgarépát, gyökeret, amit kell. Hidd el, még ilyen esetben is előfordulhat viszel be a szervezetedbe olyan szereket, amiket 50-60 évvel még csak nem is ismertünk. Ennek ellenére sokkal finomabb ízű az így főzött kaja, mintha teleöntöd a bolti fűszerekkel.
2011. ápr. 10. 14:34
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el a többi választ, bocsi.

Nem tudom, hogy milyen egy igazi háziasszony. Én leveskockát, bolognai alap, üveges szószoszak nem használok. Van itthon talán 1-1, de csak tartaláknak, ha gyorsan enni akarunk, és nincs itthon semmi.

A kislányom lassan 2 éves lesz és már a mi kajánkat eszi, és megpróbálok mindenből természeteset, főleg, hogy itthon vagyok vele, és nem dolgozom.

Anyukámék falusiak van nekik állataik, kertjük és adnak nekünk pl. paradicsomot és csinálok paradicsompürét. Csinálok káposztasalátát, rakok el uborkát és egyéb savanyúságokat.

van természetes vegetám, megpróbálok minél kevesebb sót és cukrot használni.

Nekem nagy segítség, hogy a szüleim ennyi mindent tudnak adni.

Persze ha lenne nagy, kertem, és dolgoznék, akkor nem lenne ennyi időm.

2011. ápr. 10. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!