Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jó nokedlit csinálni?

Hogy kell jó nokedlit csinálni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 7. 09:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem sajnálom belőle a tojást. Mi ketten vagyunk. Tálba ütök 2-3 tojást, 2 dcl vizet, csipet sót, és összekeverem. Majd adagolom hozzá a lisztet. Kb fél kg-ot vesz fel. Ha hólyagot vet, jó. Nem kell túl simára keverni, és olyan puha legyen, hogy kényelmesen, csukló fájdalom nélkül tudd szaggatni.
2011. ápr. 7. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Ugyanígy csinálom, mint az előző, csak max. 2 tojásból kevesebb vízzel, kevesebb liszttel.
2011. ápr. 7. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

én is hasonlóan, fél kiló liszthez két tojás, só és odaveszem a szódásüveget, és szódavizet adagolok apránként hozzá. én a keményebb állagút szeretem, mert

hagyományosan deszkáról szaggatom a lobogó sós vízbe.

a szódától nagyon könnyű, lukacsos szerkezetű lesz (elvágva látszik).

én sem keverem ki túlságosan, viszont hagyom állni legalább egy órányit.

ha feljött a víz tetejére, egyet megkóstolok, ha nem szalonnás a közepe, akkor jó.szűrőkanállal hidegvízbe szedem és a kezemmel átforgatom, hogy a keményítős lé jöjjön le róla. leszűröm alaposan majd meleg zsírra szedem

és jól átkavarom, hogy a zsír mindenhol érje.

2011. ápr. 7. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2011. ápr. 7. 10:53
 5/6 anonim ***** válasza:
67%
Vendéglátóipari tankönyvek szerint a nokedlit csak addig kell keverni, hogy éppen összeálljon. Igazából nem lesz finomabb tőle, ha hólyagosra kevered, csak jól elfárad a kezed:)
2011. ápr. 7. 11:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Nem kevertem hólyagosra,merthogy nagyon siettem,de finom lett:-)
2011. ápr. 7. 12:24

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!