Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a tojásos...

Hogyan kell csinálni a tojásos nokedlit?

Figyelt kérdés
Miből mennyi kell bele? 1 főre szeretném készíteni.
2011. márc. 26. 17:44
 1/10 Tinker Bell ***** válasza:
73%

Én ugyanannyi tojást szoktam a nokedlibe tenni, mint amennyit ráütök utána.

Nokedli: 2 db tojás, só, annyi liszt amennyivel már lehet szaggatni. Gyorsan megfő a sós forró vízben. Lecsöpögtetem.

Egy serpenyőbe kevés olajat melegítek és megpirítom rajta a nokedlit. Nem kell barnára sütni, csak egy picit megforgatni benne. Aztán ráöntöm a 2 felvert tojást és megsütöm mint a rántottát.

Jó étvágyat!

Most én is megkívántam! =o)

2011. márc. 26. 17:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy kistálba felütök 2 db tojást, elkeverem símára, egy kis sót teszek bele, és felengedem kb. másfél, kettő deci vízzel. Utána elkezdem hozzáadni a lisztet, mindig csak egy kicsit és elkeverve, egészen addig, amíg olyan állagú nem lesz, amilyennek lennie kell. Akkor símára kavarod, kiszaggatod és kész.

Persze lehet, hogy valaki majd ideírja neked dekára, egy idő után már te sem fogod dekázni.

2011. márc. 26. 17:56
 3/10 anonim ***** válasza:
17,56-os vagyok! Bocs, megálltam ott, hogy kifőzöd. Utána szoktam lábasban kevéske zsírt (olajat) melegíteni, a leszűrt nokedlit ráteszed, megsózod, és ráütsz 2 tojást, fakanállal gyorsan elkevered, hogy a tojás rásüljön. Én ma ezt ebédeltem.
2011. márc. 26. 17:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Lábasba zsírt teszek,ráteszem a kiszaggatott nokedlit,és a tejföllel felvert tojásokat ráöntöm,és addig keverem,amíg a tojás is megsül.

Általában egy kiló lisztből főzök nokedlit,legalább 3 tojással. Amit nem eszünk meg azonnal,lefagyasztom. Kiengedve akár pörkölthöz,akár tojásosan percek alatt eltudom készíteni.

2011. márc. 26. 18:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Ha csak 1 főre készítem, akkor is 2 tojásból induljak ki? Ez kb mennyi lisztet vesz fel?
2011. márc. 26. 18:09
 6/10 Tinker Bell ***** válasza:

Igen! Én 4, azaz 2-2 tojásosan szoktam magamnak ebédre csinálni.

Lehetetlen megmondani, hogy mennyi liszt kell hozzá, hiszen ez a tojások méretétől is függ. Ha meg raksz még bele vizet is, akkor attól is. Annyit tegyél bele amennyit felvesz és már lehet szaggatni.

2011. márc. 26. 18:11
 7/10 doboszoli ***** válasza:

Tegnap volt vacsira.

Nekem így jön be:

A kifőtt nokedlit fém edénybe teszem, kevés zsírt rá.

Bőségesen (4-5 db) ütök rá tojást, majd nagyon kis tűzön addig kevergetem, amíg a tojás kocsonyássá válik, így jó "csúszós" lesz.

Természetesen kizárólag fejes salátával.

2011. márc. 26. 18:19
 8/10 doboszoli ***** válasza:

Amúgy hallottam már külön sütött tojással, amit úgy kevernek hozzá, sőt kockára vágott főtt tojással is.

Hát, kinek hogy...

2011. márc. 26. 18:28
 9/10 anonim ***** válasza:
17,56-os vagyok! Én is csak magamnak főzök. Azért írtam, hogy 2 db tojás, az elég 2-3 adag pörkölthöz és még marad egy evésre tojásos nokedlinek. Ha csak egyszeri étkezésre valót akarsz készíteni, elég 1 tojásból, de akkor lehet hogy 3 nap múlva kezdheted előlről az egészet.
2011. márc. 26. 20:04
 10/10 anonim válasza:
nem csinálsz!
2011. ápr. 26. 02:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!