Nokedlit hogy kell csinálni 2személyre?
Úgy mint a palacsinta tésztát, csak sokkal sűrűbbre.
Én két tojásból szoktam csinálni, ha van otthon tejföl azt is szoktam bele tenni.Aztán liszt, és hígítom vizzel.
Én így csinálom.3 főre
-fél kiló liszt
- 2-3 tojás
-só
-víz
Az alapanyagokat összekeverem,és annyi vizet öntök bele,hogy krémes,sűrű tészta legyen ..Ne legyen híg mint a palacsinta,de ne legyen olyan kemény se,hogy ne tud szaggatni..
Fazékba fel teszek sós vizet forralni,és ha forr,akkor nokedli szaggatóval kiszaggatom a tésztát..Majd lehet enni..Egyszerű,és gyorsan kész van..
Ha bizonytalan vagy,akkor csinál először keveset hogy lásd milyen tésztát tudsz csinálni..De menni fog..
Szia! Mi is nokedlivel szeretjük a paprikás krumplit, de én eleve bele is főzöm, nem külön. :) Egy tojáshoz teszek annyi lisztet, ami már kissé sok, majd vízzel hígítom fel annyira, hogy normális nokedli tészta állaga legyen. :) Régebben csak simán csészéből kis kávéskanállal szaggattam bele a kajába - mint pl a borsólevesbe is a mai napig - , de mióta párommal élek - és Ő is nagyon szereti a nokedlit!:) - már a nokedliszaggatóval csinálom a paprikáskrumpliba, hogy jó sok legyen benne! :) A kaját eleve jó bő lével készítem és akkor van "helye" megfőni a nokedlinek is benne.
31/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!