Olívaolaj! Most mi az igazság lehet vele sütni, fűzni vagy nem? Mindenhol mást olvasok! Valahol azt hogy káros valahol azt, hogy ez tévhit
Görögországban csak olajfa van.Ezt használják és ezt exportálják.Magyarországon napraforgó van és repce.Ezt az éghajlat határozza meg.
Ha megnézed,akkor nálunk az olíva van aranyárban,A görögöknél a napraforgóolaj.Döntsd el,hogy hiszel-e jótékony hatásában,és van-e rá pénzed.
spanyolországban olivával főznek. görögországban is. lehet, hogy az olasz haverod nem.
nem nehezebb és nem könnyebb mint más olaj. nem is egészségesebb. Magyaroszágon naheéz is szerezni, mert általában csak szűz és extraszűz kapható. Pedog nagyon sokfajta olívaolaj van, íz szerint szokták árulni (fűszeresebb, gyümölcsösebb....)
Én azt olvastam több helyen is, hogy tévhit, hogy nem lehet főzni az extra szűz olívaolajjal, mert ez az olajfajta magasabb hőfokon én meg mint a növényi olajok.
Ezt összevetve a többi infóval az jött le nekem, hogy lehet vele főzni, de nem szabad túlhevíteni, mert akkor keserű lesz.
Károsnak viszont nem káros az olívaolaj, az már más kérdés, hogy tényleg egészségesebb-e a napraforgóolajnál. Nekem ízre jobban bejön, de mivel drága, ezért szinte csak salátákba használom, elvétve 1-2 más ételbe is, amiben fontos az ízhatás miatt, és nem kell bele sok.
én úgy gondolom, hogy nagyon sok a tévhit az olívaolajjal kapcsolatban
Mediterrán térségben is azt használják szerintem mindenre és sokkal egészségesebbek
saját véleményem szerint legrosszabb esetben se hinném, hogy egészségtelenebb lenne, mint a napraforgóolaj
mi mindenre azt használjuk -sütésre, főzésre- még az extra szűzet is néha
Néhány tény az olivaolaj használatával kacsolatban:
Sütni és főzni is jó vele. Nem lesz keserű vagy nehéz az étel. Égéspontja 205 Celsius fok felett van a 100% extraszűz olivaolajnak. Napraforgó olajnak 170-180 Celsius fok. Mindenki döntse el melyikben jobb sütni. Ahol ég az olaj vagy ahol nem.
A 100% extraszűz olivaolaj egy egészségbomba. Egyetlen más növényi olajban nincs ennyi Omega3, Omega6, antioxidáns és vitamin egyben, ilyen jó arányban.(mert az sem mindegy)Biztos vagyok benne, hogy bőven megéri az árát, de persze csak akkor ha valóban 100%-ban csak azt tartalmaz. A boltok tele vannak olyan extraszűz olivaolajjal, amik kevert ócska és ehetetlen ízű hulladékok. Én ilyet használok: www.pithari.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!