Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha az olívaolaj citromszagú,...

Ha az olívaolaj citromszagú, az jó vagy dobjam inkább ki?

Figyelt kérdés
2011. márc. 28. 11:20
 1/2 anonim ***** válasza:

Citromszagú? Nem citromolaj az véletlenül? :D Komolyra fordítva...


Sejtem nem teljesen "citromszagú", csak hasonlít rá, kissé csípős, avas szaga lehet. Nos, ha az olaj beavasodik, az már nem feltétlen javasolt emberi fogyasztásra. A hidegen sajtolt napraforgóolaj bírja úgy fél évig, [felbontás után persze kevesebb ideig] az olívával nem volt még ilyen tapasztalatom. Többnyire mindig elfogyott, mielőtt bármi probléma lett volna vele.

2011. márc. 28. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekem is furi a citrom szag. Az avas szagra nem mondnám, hogy citromos...Mindegy,ha "büdösnek", kellemetlennek érzed, akkor dobd ki. Az avas olaj főzésre, sütésre alkalmatlan, az étel is átveszi ezt, és élvezhetetlenné válik.


Üdv!

2011. márc. 28. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!