Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Agyagtálba hogy készítsem el...

Agyagtálba hogy készítsem el finoman az oldalast?

Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy veszek hozzá fűszerkeveréket, van a Kotányinak sült oldalas keveréke, isteni finom! Felvagdosom kisebb darabokra az oldalast, a fűszerkeverékhez öntök egy kis olajat, beleforgatom a húsokat, és beleteszem az agyagtál aljába. Ha köretet is akarsz hozzá csinálni, akkor a tál aljára meghámozott, összevágott krumplit teszel, rárakod a husit, tetejére vöröshagymát felkarikázol, fokhagymát is tehetsz pár gerezdet bele! Isteni finom lesz a krumpli az alján, mert lecsurog a husi zsírja, meg a fűszerek és abban sül meg! Én semmi folyadékot nem szoktam alá tenni, had' főjjön csak a saját levében!

Jó étvágyat hozzá!

2009. febr. 27. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi, a gyors választ.

lenne még 1-2 kérdésem.

mennyi oldalast, krumplit,vegyek a recepthez?

milyen höfokon süssem,és meddig?

különben tök jól hangzik,megfogom csinálni.

2009. febr. 27. 15:16
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az attól is függ, hogy hány embernek csinálod!Én nem szoktam méregetni, hanem pl. a tál fele krumpli, tetejére pedig a husi kb. fejenként 2-3 darab(ha szétvágod úgy, hogy két csonrész legyen benne). Az agyagtállal óvatosan kell bánni, sütés előtt 30 pecig hideg vízbe kell áztatni, így a pórusok beszívják a vizet, és sütéskor abban a "párában" puhul meg az étel. A hideg sütőbe szabad csak betenni, ezután kell felkapcsolni alatta a gázt, hogy a tál együtt melegedjen a sütővel. Én magas fokozaton (180-200 fokon) szoktam csinálni. Ha elkészült és kiszeded az ételt belőle, csak akkor önts bele vizet az áztatáshoz, ha már teljesen kihűlt a tál!
2009. febr. 27. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Elfelejtettem, hogy meddig! :)

Szóval kb. egy-másfél órát süssed úgy, hogy a teteje is rajta van, utána kiveszed, leveszed a tetejét és megnézed a husit, hogy puha-e már!Ha nem, még visszateszed a tetejét és fél óra alatt meg is puhul! Én ekkor még fedő nélkül visszateszem és ropogósra megsütöm a husit!

Különben csirkecombbal, csirkeszárnyával is így szoktam csinálni!

2009. febr. 27. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!