Agyagtálba hogy készítsem el finoman az oldalast?
Én úgy szoktam, hogy veszek hozzá fűszerkeveréket, van a Kotányinak sült oldalas keveréke, isteni finom! Felvagdosom kisebb darabokra az oldalast, a fűszerkeverékhez öntök egy kis olajat, beleforgatom a húsokat, és beleteszem az agyagtál aljába. Ha köretet is akarsz hozzá csinálni, akkor a tál aljára meghámozott, összevágott krumplit teszel, rárakod a husit, tetejére vöröshagymát felkarikázol, fokhagymát is tehetsz pár gerezdet bele! Isteni finom lesz a krumpli az alján, mert lecsurog a husi zsírja, meg a fűszerek és abban sül meg! Én semmi folyadékot nem szoktam alá tenni, had' főjjön csak a saját levében!
Jó étvágyat hozzá!
köszi, a gyors választ.
lenne még 1-2 kérdésem.
mennyi oldalast, krumplit,vegyek a recepthez?
milyen höfokon süssem,és meddig?
különben tök jól hangzik,megfogom csinálni.
Elfelejtettem, hogy meddig! :)
Szóval kb. egy-másfél órát süssed úgy, hogy a teteje is rajta van, utána kiveszed, leveszed a tetejét és megnézed a husit, hogy puha-e már!Ha nem, még visszateszed a tetejét és fél óra alatt meg is puhul! Én ekkor még fedő nélkül visszateszem és ropogósra megsütöm a husit!
Különben csirkecombbal, csirkeszárnyával is így szoktam csinálni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!