Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fokhagymás-tejszínes sertésrag...

Fokhagymás-tejszínes sertésragut készítek. Milyen füszerekkel tehetném igazán pikánssá az ízét?

Figyelt kérdés
utóirat: pasi vagyok, főzni tanulok:)
2011. ápr. 3. 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Egy kis őrölt borsot, max. babérlevelet tudok hozzá elképzelni. A fokhagyma-tejszín elég intenzív ízek, ha sokmindent raksz még mellé, lesz belőle egy ízkavalkád, és igazából semminek sem fogod tisztán kiérezni az ízét.
2011. ápr. 3. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Ha teszek még bele egy teáskanálnyi oregánot, és 2husvarás kockát és a vége felé fél liter fözötejszínt az ugy jó ugye? (Egy kg sertéscombhoz)
2011. ápr. 3. 15:22
 3/9 anonim ***** válasza:
51%

Jó az elképzelésed. A fokhagyma és az oregano együtt "olaszos" irányba viszi el az ízeket. Egy kis rozmaringot, vagy majorannát is elvisel ilyenkor. Bors mindenképpen kell bele, és ha van egy kis gombád és kakukkfüved otthon, na azzal nagyon meg tudod bolondítani.

A tejszínt a végén, a fűszerezés után öntsd hozzá.


-vendéglős-

2011. ápr. 3. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
só+fehér bors semmi más
2011. ápr. 3. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Vendélős szerintem kissé túlvariálta. Lehet hogy finom, de én is a primitivebb fűszerezés híve vagyok. Só, bors, és max kettő zöldfűszer a fokhagyma mellé. A sokéle fűszerrel az a baj, hogy komoly gyakorlatot igényel az arányok harmonikus eltalálása. Vendéglősnek ez valszínüleg megy, de te azt írtad, hogy zöldülü pasi vagy, tehát neked akár ordítva is elsülhet a dolog.
2011. ápr. 3. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Elkészült... Egy dologban már biztosan beigazolódott "Vendéglős" tanácsa: a tejszínt tényleg csak a legvégén kellett volna hozzáadni. Én hamarabb adtam, így nem maradt meg az a finom tejszínes íze, hanem összefőtt a húséval. Utólag próbáltam volna még egy kis tejszínnel javítani a helyzeten, de ahhoz hogy a kívánt eredményt érjem el, túlhígítottam volna az egészet.

Bár így sem rossz, na de azért tejszínes a neve hogy érződjön. És a fokhagyma sem érződik ki igazán, pedig 6 gerezdet préseltem bele. Utólag próbáltam fokhagymagranulátummal kompenzálni, de az is csak egy-két percig érződött, aztán "összemosódott" a többi ízzel. Na igen, van még mit tanulnom... pedig szinte az összes létező fűszerrel/fűszernövénnyel fölszerelkeztem már... már csak épp meg kéne "csodát" művelni velük:S

2011. ápr. 3. 17:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Nyugi, ha szeretsz sütni-főzni, akkor semmi baj! Olvass gasztroblogokat (kommenteket is, néha többet érnek, mint a post) és eleinte főzz egyszerűbb ételeket! Fűszerekkel is eleinte óvatosan! (inkább legyen egyszerű, de legalább jó, mint bonyolult, de félrefűszerezett) És egy idő után akár vendéglős is lehetsz :)
2011. ápr. 3. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

én tegnap készítettem tejfölös-gombás sertésragut 70 dkg színhúsból. a lapockát vékony csíkokra vágtam, besóztam. egy közepes hagymát zsíron megdinszteltem, majd rátettem a húst és jól összeforgattam a hagymával.hagytam, hogy a hús adja ki először a saját levét, utána mindig egy picivel pótoltam. amikor a hús már majdnem puha volt tettem bele

30 dkg gombát,nem túl vékony szeletekre vágva. (maradjon harapni való)

amikor a gomba is megpuhult leszórtam két fakanál liszttel

és jól összeforgattam vele. kb 2 dl hidegvízzel egyneműsítettem a szaftot, és tettem rá egy kisknál pirospaprikát, hogy éppen csak rózsaszínes legyen.

fűszereknek borsot, majorannát használtam és egy kis fokhagymaport.tettem hozzá kb két evőkanál mustárt, azzal is elkevertem, majd főzőtejszínnel adtam meg a végsű sűrűséget.

a fűszerektől és a mustártól nagyon finom pikáns lett.

Egy kiskorú családtag kedvéért trikolor csavarttésztával

fogyasztottuk,de nokedlivel, rizzsel is nagyon finom.

2011. ápr. 3. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
* bocs- tejszínes gombás ragut:)
2011. ápr. 3. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!