Fokhagymás-tejszínes sertésragut készítek. Milyen füszerekkel tehetném igazán pikánssá az ízét?
Jó az elképzelésed. A fokhagyma és az oregano együtt "olaszos" irányba viszi el az ízeket. Egy kis rozmaringot, vagy majorannát is elvisel ilyenkor. Bors mindenképpen kell bele, és ha van egy kis gombád és kakukkfüved otthon, na azzal nagyon meg tudod bolondítani.
A tejszínt a végén, a fűszerezés után öntsd hozzá.
-vendéglős-
Elkészült... Egy dologban már biztosan beigazolódott "Vendéglős" tanácsa: a tejszínt tényleg csak a legvégén kellett volna hozzáadni. Én hamarabb adtam, így nem maradt meg az a finom tejszínes íze, hanem összefőtt a húséval. Utólag próbáltam volna még egy kis tejszínnel javítani a helyzeten, de ahhoz hogy a kívánt eredményt érjem el, túlhígítottam volna az egészet.
Bár így sem rossz, na de azért tejszínes a neve hogy érződjön. És a fokhagyma sem érződik ki igazán, pedig 6 gerezdet préseltem bele. Utólag próbáltam fokhagymagranulátummal kompenzálni, de az is csak egy-két percig érződött, aztán "összemosódott" a többi ízzel. Na igen, van még mit tanulnom... pedig szinte az összes létező fűszerrel/fűszernövénnyel fölszerelkeztem már... már csak épp meg kéne "csodát" művelni velük:S
én tegnap készítettem tejfölös-gombás sertésragut 70 dkg színhúsból. a lapockát vékony csíkokra vágtam, besóztam. egy közepes hagymát zsíron megdinszteltem, majd rátettem a húst és jól összeforgattam a hagymával.hagytam, hogy a hús adja ki először a saját levét, utána mindig egy picivel pótoltam. amikor a hús már majdnem puha volt tettem bele
30 dkg gombát,nem túl vékony szeletekre vágva. (maradjon harapni való)
amikor a gomba is megpuhult leszórtam két fakanál liszttel
és jól összeforgattam vele. kb 2 dl hidegvízzel egyneműsítettem a szaftot, és tettem rá egy kisknál pirospaprikát, hogy éppen csak rózsaszínes legyen.
fűszereknek borsot, majorannát használtam és egy kis fokhagymaport.tettem hozzá kb két evőkanál mustárt, azzal is elkevertem, majd főzőtejszínnel adtam meg a végsű sűrűséget.
a fűszerektől és a mustártól nagyon finom pikáns lett.
Egy kiskorú családtag kedvéért trikolor csavarttésztával
fogyasztottuk,de nokedlivel, rizzsel is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!