Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy szoktok tejszínes -gombás...

Hogy szoktok tejszínes -gombás sertésragut csinálni?

Figyelt kérdés
2010. nov. 2. 10:10
 1/4 anonim ***** válasza:
72%

szia! pont a hétvégén csináltam:)

egy nagyobb hagymát apróra vágva pici sóval megpárolom. a lapockát csíkokra vágom a hagymára teszem és hagyom,hogy kiadja a saját levét.

mindig pici vízzel pótolom. ha puha akkor teszem bele a gombát és együtt párolom tovább.

ha a gomba is megpuhult, leszórom egy-két fakanál liszttel

és megint kap egy kis vizet. jól átkeverem, hogy a liszttől szószos legyen.

ha kész főzőtejszínnel vagy tejföllel keverem össze.

bors, kis bazsalikom kerül bele.

most éppen kagylótésztával ettük, de lehet bármilyen tésztával, nokedlivel vagy rizzsel is.

2010. nov. 2. 11:21
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi,és fűszerpaprika nem kell bele?
2010. nov. 2. 11:25
 3/4 anonim ***** válasza:
61%

én ebbe nem szoktam, azért, hogy más legyen , mint a pörkölt, de azért Te nyugodtan tegyél bele egy kicsit

el nem rontja , az biztos.

üdv.

2010. nov. 2. 11:34
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Füstölt szalonnát kis vékony csíkokra vágom,és lepirítom,majd apróra vágott hagymát teszek hozzá.Erre teszem a kockázott húst,és szinte készre párolom.A gombát szeletelve,vagy cikkekre vágva rakom hozzá és elforralom a levét.Liszttel megszórom,elkeverem,majd tejszínt öntök rá és vizet.Fehér borssal,fokhagymával,borsikafűvel fűszerezem(néha a borsika helyett kaprot teszek bele).Beforralom és kész!

Minden jót!

2010. nov. 2. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!