SÜGŐS? Ez finom lehet? (HázitortaSÜTÉSNÉLKÜL! ) lent.
14 éves vagyok anyukámnak 16.-án lessz a szülinapja.
És nem szeretnék bonyolult dolgokat sütni. Ezért arra gondoltam hogy egy torta forma aljára gesztennye masszát tennék szépen "elkenve" aztán vanilliapudingot majd kekszet amit kis rumostejbe áztatok majd leönteném csokival és tjeszinhabbal díszíteném. Ezt előzőnap csinálnám meg és 1naapig álni hagynám hogyha lecsatoloma formát ne essen össze. Szerintetek finom lenne?És jóötlet? Vagy inkább vegyek neki egy cukrászdába?
Jó lesz, én is szoktam ilyeneket kitalálni, ha nincs sok időm sütni.
Amit javasolnék, hogy a gesztenye massza alá tegyél kekszet, vagy készen vehető tortalapot (ha nem akarsz sütni). Csak azért,hogy legyen alul valami, aminek tartása van, és ettől szeletelhetőbb legyen a torta, ill. kivehető legyen a tortaszelet.
A gesztenyébe tényleg jó, ha pár csepp rumaromát is teszel.
A pudingot pedig 3,5 dl tejből készítsd el, így szilárdabb lesz, jobban tart, nem fog szétfolyni.
(Mondjuk, a gesztenyéhez nem illik, de én szoktam még a van. pudingba túrót is keverni, ha gyümölcsökkel készítem a gyors tortát. Variációs lehetőségként nem árt megjegyezni.)
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!