Ez mit jelent a sütinél?
Figyelt kérdés
■1 db 8 tojásos piskótalap (a 6 tojásos arányosításával)2011. márc. 23. 11:15
1/7 anonim 

válasza:

Szia!
Mindenből 8at kell rakni, ugyanúgy mint a hat tosjásosnál. 6 tojás, 6 kanál cukor, 6 kanál liszt... itt is ugyan így csak 8kanál cukor, 8 tojás....stb
2/7 A kérdező kommentje:
Szia köszönöm Kezdő vagyok, de mostmár tudni fogom:D
2011. márc. 23. 11:42
3/7 anonim 

válasza:

Óriási tévedés! Így is lehet, de ez nem lesz jó piskótalap, törni fog! A 8 tojásos piskótalap azt jelenti, hogy tojásonként 2 dkg cukor és 2 dkg liszt, tehát 16-16 dkg. Ha érdekel, tudok további tanácsokat adni a piskótalap készítéshez.
4/7 anonim 

válasza:

2 dkg az kb 1 púpos kanál. Ugyanaz :-)
5/7 anonim 

válasza:

12:08 na de mi az a titokzatos
"a 6 tojásos arányosításával" ????
6/7 anonim 

válasza:

Én lemértem már régebben. 1 púpozott evőkanál tényleg 2dkg. Azóta sohasem mérem. Mindig jól sikerülnek a tortáim. Aki nem olyan gyakorlott, inkább mérje ki. A 6 tojáshoz 12-12dkg kell, akkor arányosan a 8 tojáshoz 16-16 dkg liszt és cukor.
7/7 anonim 

válasza:

lehet, én sosem kanalazok, de akkor hiszek nektek, nem szőrözök :)
12:41
szerintem ez egy újabb csodás fogalmazás, nem tesz semmit, csak annyit amennyit fentebb is mondtam, 1 tojás 2-2 dkg, szóval arányosítás = egyenesen arányosan többet tegyünk bele, de ha matek, akkor a 6 tojásosnál leosztod a liszt és a cukor súlyát 1 tojásra aztán beszorzod 8-al
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!