Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A porcukrot lehet kristálycuko...

A porcukrot lehet kristálycukorral helyettesíteni sütinél? Ha igen ugyanannyi kell kr cukorból is? Csak tésztánál lehet vagy krémnél jobb a porcukor?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 11. 23:25
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
anyu úgy oldotta meg nemrég a porcukor hiányt h ledarált 1kis kristálycukrot
2009. ápr. 11. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Kristálycukrot össze tudod porítani kávédarálóban vagy valami izmos turmixgépben, ugyanúgy tudod felhasználni ezután, mint a porcukrot.
2009. ápr. 11. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Ahol porcukor kell, ott ez nem véletlen. Pl krémnél ropogna a fogad alatt a kristálycukor, vagy ha a süti tészta olyan amibe por kell (elég ritka), akkor egyszerűen nem állna össze rendesen.

Szóval ahogy az előbb mondták, őröld le a kristálycukrot, ha nincs, valószínűleg elég finomra tudod őrölni ezekkel az aprító-mixelő mindentudó gépekkel.

2009. ápr. 11. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólóval, még annyit tennék hozzá h egy régi szakácskönyvben azt olvastam h a porcukortól, főleg ha átszitáljuk könnyedebb lesz a tészta.
2009. ápr. 12. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én sokszor lusta vagyok porcukrot darálni, és kristálycukrot teszek a sütibe. Eddig még nem lehetett észrevenni, hogy nem porcukor volt... De mondjuk egy nem főzős krémbe persze nem lehet kristálycukorral helyettesíteni.
2009. ápr. 12. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, és ha van darálód, akkor le is tudod darálni, nekünk van, úgyhogy ha nem mindegy, akkor használjuk is.
2009. ápr. 12. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még annyi, hogy ahol olyan a krém, hogy melegszik, pl. főzöd, vagy a mixer is hasonló melegítő hatást ér el (fizika), akkor a cukor megolvad, és nem ropog a fogad alatt, akinél ropog, az nem csinálta jól. :-) Én tegnap sütöttem, kristálycukrot használtam, főzni nem kellett, csak mixerrel keverni, nem érezhető, hogy kristálycukor.
2009. ápr. 12. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!