Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az alábbi sütinél lehet a...

Az alábbi sütinél lehet a következő könnyítéseket alkalmazni? Illetve miért kell a tojásfehérjét gőz fölött habbá verni?

Figyelt kérdés

[link]


a kérmet csinálhatom úgy is, hogy sima tasakos csokipudingot keverek el margarinnal, és a tetejére tejszínből (vagy tasakos tejszínhabpórból készített) habot rakok a tetejére? illetve a forró olvasztott csokitól a hab nem fog összeesni?


2011. febr. 13. 08:04
 1/1 anonim ***** válasza:

NEm hiszem, hogy jó lenne.

A krém egész más fözve, mint puddingból, de ha mindenáron puddinggal akarod, akkor a port elöször keverd ki a 3 tojássárgájával, és utána tedd hozzá a tejet, stb, és akkor finomabb lesz, de azért még mindig nem olyan, mint az eredeti.

A tojáshab egész más jellegü, mint a tejszinhab, se az ize, se az állaga nem lesz olyan. A tojáshabot meg éppen azért kell göz fölött felverni, mert ettöl nem tud többé összeesni, és az ize is másmilyen lesz.


Az általad kitalált "könnyitések" nem igazán jelentenek kesevebb munkát, viszont a kész süti jóformán nem is fog hasonlitani az eredetire. Szerintem ha már sütni akarsz, akkor csináld a recept szerint rendesen, különben nem fog senkinek sem izleni az eredmény.

2011. febr. 13. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!