Az alábbi sütinél lehet a következő könnyítéseket alkalmazni? Illetve miért kell a tojásfehérjét gőz fölött habbá verni?
a kérmet csinálhatom úgy is, hogy sima tasakos csokipudingot keverek el margarinnal, és a tetejére tejszínből (vagy tasakos tejszínhabpórból készített) habot rakok a tetejére? illetve a forró olvasztott csokitól a hab nem fog összeesni?
NEm hiszem, hogy jó lenne.
A krém egész más fözve, mint puddingból, de ha mindenáron puddinggal akarod, akkor a port elöször keverd ki a 3 tojássárgájával, és utána tedd hozzá a tejet, stb, és akkor finomabb lesz, de azért még mindig nem olyan, mint az eredeti.
A tojáshab egész más jellegü, mint a tejszinhab, se az ize, se az állaga nem lesz olyan. A tojáshabot meg éppen azért kell göz fölött felverni, mert ettöl nem tud többé összeesni, és az ize is másmilyen lesz.
Az általad kitalált "könnyitések" nem igazán jelentenek kesevebb munkát, viszont a kész süti jóformán nem is fog hasonlitani az eredetire. Szerintem ha már sütni akarsz, akkor csináld a recept szerint rendesen, különben nem fog senkinek sem izleni az eredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!