Maradék tojásfehérjét mire tudom felhasználni?
Elég sok van. A fagyasztóban tárolom őket, de már el kéne használni. Pavlova torta, madártej már volt. Egyéb ötletet tudnátok adni?
A habcsók az milyen? Puha lesz, vagy kemény sütés után?
Kókuszcsók:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszeléket + 5 dkg lisztet + késhegynyi sütőport vagy szódabikarbónát összekeversz
A tojásfehérjét félig felvered, hozzáadod a porcukrot, tovább vered keményre, majd hozzáforgatod a kókuszos keveréket. Sütőpapíros tepsire egy teáskanállal halmokat raksz, előmelegített 180 fokos sütőben 10-05 perc alatt megsütöd. Nagyon finom!
"10-15 perc alatt"
1 evőkanál olvasztott margarint is keverhetsz bele, omlósabb lesz. Előző.
Bármilyen torta tetejére fel tudod használni, tojáshabként!
Mint a néger szeletben, csak ugye ha ezt csinálod, akkor ugyanott vagy, hiszen a receptjében fel kell a tojások sárgáját és fehérjét is.
Szóval szerintem akármilyen sütire rárakhatod!
Köszönöm nektek, ezek nagyon jó ötletek!
2. válaszolótól kérdezném, hogy ezek a halmok puhák lesznek? Nem sütöttem még ilyesmit.
Igen, ez a bajom amúgy, hogy általában pitét szoktam sütni, és a kenegetésnél mindig megmarad 1-1 fehérje, ezeket lefagyasztottam, de már elég sok összegyűlt, a végtelenségig meg nem lehet ott se tárolni.
Köszönöm nektek is!
Várok még további ötleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!