Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mihez tudnék felhasználni...

Mihez tudnék felhasználni megmaradt kb 12 db tojásfehérjét?

Figyelt kérdés
Fánkot sütöttem ebédre és ilyen sok fehérje megmaradt, de lefagyasztani nem tudom, mert tele a fagyasztóm.
2011. jan. 29. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj habcsókot. Vagy készíts cukormázat a fánkokra.
2011. jan. 29. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Madártej?
2011. jan. 29. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szereted a kinai jellegű ételeket?Csinálj illatos omlós csirkefalatokat.A csirkemellet csikokra vágod,egy éjszakára fokhagymás gyömbéres tejbe áztatod.A tojásfehérjét habbá vered,teszel bele keményitőt.A csirkemellről leitatod a nedvességet,megforgatod a tojásfehérje habban és azonnal kisütöd olajban.Isteni finom,mi imádjuk.(A csirkemellet a tojásfehérjébe forgatás előtt meg lehet kicsit sózni és enyhén borsozni)
2011. jan. 29. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
Én felverem a fehérjét, ízlés szerinti porcukorral és nagyon finom a fánkkal.
2011. jan. 29. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
77%

Kókuszcsók: csinálhatsz több adagot.

Hozzávalók:

4 db tojásfehérje

10 dkg cukor

1 csomag kókuszreszelék

3 dkg keményítő

1 teáskanál ecet


A fehérjéket keményre verem a robotgéppel, fokozatosan adagolom hozzá a cukrot és a keményítőt. A folyamat vége felé hozzáadom az ecetet is, ettől gyönyörű, fényes, kemény habbá kell alakulnia a cuccnak. Végezetül beleszórom a kókuszreszeléket (diót, mandulát), majd sütőpapírral bélelt sütőlapra halmocskákat rakok belőle. 130-150 fokos sütőben szárítom úgy 20 percet, talán gondolatnyival többet.


CSOKOLÁDÉHAB


4 tojasfeherje,

4 kiskanal kakaopor,

4 kiskanal porcukor.


A tojasfeherjekbol kemeny habot verunk, majd belekeverjuk a cukrot es a

kakaoport. Azonnal talaljuk, mert ha all, osszeesik!

2011. jan. 29. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
54%

Szia!


A Pavlova tortát erre találták ki. :)


Üdv!


[link]


vagy:

Hozzávalók:


6 tojásfehérje

csipet só

25 dkg kristálycukor

3 teáskanál kukoricaliszt

1 vaníliarúd kikapart magjai

1 teáskanál fehérbor vagy almaecet

5 dl tejszín habbá verve

savanykás gyümölcsök (málna, kivi, szeder stb


A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásfehérjéket csipet sóval félkeményre verem, majd habverés közben kanalanként hozzáadom a kristálycukrot is. A végeredmény fényes, kemény habcsókkeverék. Rászitálom a kukoricalisztet, rálocsolom az ecetet, és a vaníliarúd kikapart magjait is hozzáadom. Az egészet villával óvatosan, hogy minél kevésbé törjem meg a habot, egyneműsítem. A masszából vagy egy nagy tortát készítek, vagy több kicsi tartletet. Ha egy nagyot, akkor a masszát sütőpapírral bélelt sütőlemezre kenem, nagyjából 20–24 cm átmérőjű kör alak legyen a végeredmény. Ha kicsi tartleteket sütök, akkor evőkanálnyi mennyiségeket halmozok a sütőpapírra, a kanál hátoldalával elegyengetem, majd habzsákba töltöm a maradék masszát, és csipkéket nyomok a tartlet szélére. Mindkét esetben miután betettem a sütőbe, a hőfokot visszaveszem 140 fokra, és így szikkasztom 1 órán át.

[link]


üdv!

2011. jan. 29. 13:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
én babapiskótát csináltam belőle a minap. Rendes piskótát sütsz, csak ugye a sárgája nélkül egy gáztepsiben, majd ollóval hasábokat vágsz belőle, és a levegőn szárítod tovább még kb 2-3 napot.
2011. jan. 29. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!