Mihez tudnék felhasználni megmaradt kb 12 db tojásfehérjét?
Kókuszcsók: csinálhatsz több adagot.
Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
10 dkg cukor
1 csomag kókuszreszelék
3 dkg keményítő
1 teáskanál ecet
A fehérjéket keményre verem a robotgéppel, fokozatosan adagolom hozzá a cukrot és a keményítőt. A folyamat vége felé hozzáadom az ecetet is, ettől gyönyörű, fényes, kemény habbá kell alakulnia a cuccnak. Végezetül beleszórom a kókuszreszeléket (diót, mandulát), majd sütőpapírral bélelt sütőlapra halmocskákat rakok belőle. 130-150 fokos sütőben szárítom úgy 20 percet, talán gondolatnyival többet.
CSOKOLÁDÉHAB
4 tojasfeherje,
4 kiskanal kakaopor,
4 kiskanal porcukor.
A tojasfeherjekbol kemeny habot verunk, majd belekeverjuk a cukrot es a
kakaoport. Azonnal talaljuk, mert ha all, osszeesik!
Szia!
A Pavlova tortát erre találták ki. :)
Üdv!
vagy:
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
csipet só
25 dkg kristálycukor
3 teáskanál kukoricaliszt
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 teáskanál fehérbor vagy almaecet
5 dl tejszín habbá verve
savanykás gyümölcsök (málna, kivi, szeder stb
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tojásfehérjéket csipet sóval félkeményre verem, majd habverés közben kanalanként hozzáadom a kristálycukrot is. A végeredmény fényes, kemény habcsókkeverék. Rászitálom a kukoricalisztet, rálocsolom az ecetet, és a vaníliarúd kikapart magjait is hozzáadom. Az egészet villával óvatosan, hogy minél kevésbé törjem meg a habot, egyneműsítem. A masszából vagy egy nagy tortát készítek, vagy több kicsi tartletet. Ha egy nagyot, akkor a masszát sütőpapírral bélelt sütőlemezre kenem, nagyjából 20–24 cm átmérőjű kör alak legyen a végeredmény. Ha kicsi tartleteket sütök, akkor evőkanálnyi mennyiségeket halmozok a sütőpapírra, a kanál hátoldalával elegyengetem, majd habzsákba töltöm a maradék masszát, és csipkéket nyomok a tartlet szélére. Mindkét esetben miután betettem a sütőbe, a hőfokot visszaveszem 140 fokra, és így szikkasztom 1 órán át.
üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!