Hogyan kell (krumplis) nudlit kesziteni? Mit rontottam el? Tudnatok egy jo receptet kuldeni?
Ma krumplis nudlit szerettem volna kesziteni, de sajnos nem sikerult, pedig a neten talalt recept alapjan keszitettem(fott krumpli+ liszt ebbol lett egy kicsit lagyabb tesztam megformaztam es lobogo vizben foztem)sajnos nem sikerult a teszta 5 perc utan kb haromszor nagyobb lett es szet malott az egesz.
Valami olcsot es finomat szerettem volna kesziteni de nem sikerult :( Meg meg van a krumpis lisztes remteszta.. valamit meg tudok vele kezdeni vagy dobjam ki? Elore is koszonom a valaszokat :) szep napot!
Szia! Alapvetően jól csináltad a dolgokat, csak mégsem... A krumplihoz addig tedd a lisztet, amíg úgymond "felveszi", tehát jól gyúrható, szépen összeálló, de nem ragadós tésztát kapsz. Ezután sodord hosszú rudakká, majd szeleteld el a rudacskákat. A tészta teljesen természetes, hogy a főzés során megnövekszik (bármilyen száraztészta is ezt teszi, gondolom, főztél már ki tésztát) tehát akkorára formázd, hogy a megnövekedett tészta se legyen buciméretű.
5 percig nem kell, de nem is szabad főzni a núdlit! Bedobod (egyszerre nem sokat) a forró vízbe, ha feljön a tetejére, akkor lehet kiszedni.
A "rémtésztára" nincs ötletem, talán a kutya... Vagy a szomszéd kutya, ha eszik ilyesmit... :-) De rá se ránts, több is veszett Mohácsnál, majd a következő jobban sikerül!
A rémtésztára ötlet:
Ha az íze jó, akkor esetleg pirítsd össze zsemlemorzsával, és edd meg desszertként lekvárral, vagy pl. diós porcukorral. Kutyának én nem adnám, mert nem jó nekik a krumpli.
Sziasztok! Megcsinaltam es nagyon finom lett, koszonom a tanacsokat!
Raktam bele egy tojast es idoben szedtem ki a nudlikat:)
Meg egyszer koszonom! Szep napot
Koszonom! Jo tanacsok mindig jol jonnek, foleg ha fozesrol van szo:)
Legkozelebb majd alkalmazom ezt a technikat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!