Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a különbség a zellergyökér...

Mi a különbség a zellergyökér és a zellegumó között?

Figyelt kérdés
A minap zellerkrémlevest szerettem volna főzni. A receptben az áll, hogy 20 dkg zeller szükséges hozzá. A bolt zöldségesrészénél viszont zellergyökért (kisebb, hosszúkásabb méretű - ezt szoktam a húslevesbe tenni) és zellergumót (nagyobb, gömbölyűbb) is találtam. Mi a különbség a kettő között? Melyikből lehet a krémlevest elkészíteni?
2011. márc. 16. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

"Ugyan az ,csak más fajta!":)

Mind a kettő alkalmas krémleves készítésre ,az íze ugyan olyan mind a kettőnek,de a kifejlett zellergumóval jobban jársz,a kevesebb veszteség miatt.A zellert helyenként vastagon kell hámozni,tehát egy kisebb zellerből alig marad valami,mire tökéletesen megtisztítod.

Ez a javaslatom.

Minden jót!

2011. márc. 16. 09:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2011. márc. 16. 09:32
 3/3 anonim ***** válasza:
A zeller az zeller, ha kicsi, ha nagy. A fajtától függ, hogy milyen alakú. Krémlevesnek inkább nagy kereket használj. Lényeg az, hogy ne legyen fás.
2011. márc. 16. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!