Mit készíthetek reggelire, vacsorára ha már unjuk a kenyeret felvágottal?
kEnőmájas - pirosarany
tükörtojás, rántotta
sült szalonna hagymával
virsli
körözött
kakaó, kalács
Lángos
Sült hurka, kolbász
Lecsó (ilyenkor veszek egy üveges lecsót és egy konzerv chilisbabot, a kettőt összeöntöm és felmelegítem. A babról nem kell a levet leönteni. Olcsó, kiadós és friss kenyérrel nagyon fincsi)
Pizzás csiga
Fonott kalács kakaóval vagy tejjel / karamellás tejjel
Különböző saját készítésű szendvicskrémek (pl.gombás) és sajtkrémek( pl. metélőhagymás).
Vacsira tésztafélék, töltött, rakott ételek.
Sokszor csinálok házi péksütiket is (kakaóscsiga, virslis táska, kolbászos kifli, stb...) Ezek megformázva lefagyaszthatók is. Csak előkapom reggel, bedugom a sütőbe és 20 perc múlva van fincsi péksüti....
Első: mi az a cicege? Soha életemben nem hallottam még róla.
Pizzákból van rengeteg, lehet variálni. Ott a lasagne, le lehet vágni egy-egy szeletet, kecsuppal nagyon finom: :D Házi sütemény, ha van, azokból is kismillió számra vannak receptek, abból egy-egy szelet - ha esetleg olyan, hogy tejszínhabos, akkor jól meglocsolni és jól is lehet vele lakni. Ezek természetesen olyan kaják, amik inkább reggelire jók. Vagy van még löncs hús, szafaládé, virsli, különböző krémek.
Vacsorára inkább könnyű ételek kellenek, például saláták (csirke sali, gyümölcs sali stb. ) vagy narancsot összevágtok, lelocsoljátok mézzel, kompót. Én sokszor csinálom azt, hogy nem eszek ebédre csak "elsőt", aztán vacsorára megeszem a másodikat. Tegnap pl. ettem egy pizzás szeletet (nem pizzát, hanem olyan bigyuszt, amit anyu szokott hozni melóból) + banán. Elég is volt. :D
cicege: tócsni, lapcsánka, tócsi.
Így csinálom, de nem a sajtreszelőn reszelem, hanem fele a galuskaszaggató reszelőn, fele a sajtreszelőn, így ropogósabb, vannak benne nagyobb darabok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!