Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tegyek, hogy ne legyen...

Mit tegyek, hogy ne legyen kemény a kelt tészta?

Figyelt kérdés
Nem jó az élesztő? Sütés hőmérséklete? Túl vékony a tészta? Más sorrendben kellene összekeverni az alapanyagokat? (papucs készült)
2011. márc. 10. 22:39
 1/3 anonim ***** válasza:
A tésztát jól ki kell dolgozni, az a lényege. Ha már dagasztáskor észreveszed, hogy kemény, akkor nem is igazán kel meg. Ha érzed, hogy még kemény a tészta, nem könnyű ruganyos, akkor adagolj hozzá mindig langyos folyadékot (tej, víz). Attól függ, hogy mit szeretnél sütni belőle. Bár megvallom én a múltkorában a lidl-ben vettem élesztőt, hiába volt jó a szav. ideje, mégis keletlen lett a tészta. Soha nem vettem még ott, gondoltam kipróbálom. Itthon vettem észre, hogy nincs is 5 dkg, így rájöttem, hogy nem is olcsóbb, mint a rendes élesztő.
2011. márc. 14. 06:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És mennyi ideig pihentessem?
2011. márc. 20. 01:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Kb 30-40 perc. De látod úgyis, hogy meg kelt a tészta, mert a duplájára ha már megdagadt, akkor használhatod is.
2011. márc. 21. 04:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!