Sajtszósz, csirkemell, tészta (szarvacska). Hogyan készítsem el, hogy nagyon finom legyen? :D
írj bővebben, van-e sütő, vagy csak főzőlap.van-e hagyma, fűszerek, és milyen sajt.
a tésztét gondolpm ki tudod főzni, de azért írom lobogó sós vizbe önteni a száraztésztát. megvárni míg újra felforr, 5-10 percig főzni, megkóstolni. ha már nem kőszikla keménységű, lezárni a gázt és fedő alatt várni
míg megpuhul. kétszer, háromszor megkeverni,majd , ha puha
leöblíteni, leszűrni.kicsi forró olajra /zsírra/tenni, aztán eldől a sorsa, hogy mi lesz belőle.
Persze, megtudom főzni. : ) Főzőlap, sütő van. Csak tepsim nincs, a közöset meg nem akarom használni. Esetleg a szobatársamtól eltudom kérni az övét.
Inkább főzőlapos variációra várnék ötleteket, ha lenne saját tepsim, sütném és azt tudom is hogyan. Jelenleg azzal van bajom, hogy finom legyen a főzőlapos elkészítés után. Mert megcsinálni megcsinálnám valahogy, de az nem tuti hogy nagyon finom lenne. : D
Van sajtszósz alapom + tudok venni sima trapistát vagy ehhez hasonló, nem túl drága sajtokat.
megpróbálok Neked segíteni:) szóval van főzőlap is meg sütő is. a lényeg, hopgy legyen egy lábasod, aminek nem műa.a füle. innéttől kezdve ugyanaz,mintha tepsid is lenne.
mondjuk a tésztát már kifőzted...
a csirkemellet vágd csíkokra, sózd be.pihenjen, míg az alapot előkészíted.attól függően, mennyi husid van vágj finomra egy-két hagymát.pl.fél kilóhoz 2 közepes.gondolom olajod van,
szóval kevés olajon megpárold a finomra vágott hagymát, és hozzákevered a húst. jól átkevered, lefeded. a hús levet fog engedni,de , ha kell öntesz hozzá mindig pici vizet. szaftja legyen az a lényeg.
fűszerezd ízlés szerint,delikát, bors, fokhagyma, majoranna stb.ha puha szórj rá egy-két kanál lisztet és
kicsi hidegvízzel keverd át, hogy mártásszerű legyen a szaft.egyet forrjon és kész is.
a sajtszószt készítsd el előírás szerint, és ha van dúsítsd tejföllel, vagy főzőtejszínnel.kb 5 dkg reszelt sajt is menjen bele.
ha ezek megvannak, /tészta-hús-szósz/ jól keverd össze és
egy lábasba öntsd bele, ami mehet a sütőbe. a tetejét bőven szórd meg reszelt sajttal és annak pirulásáig süssed.
ha gazdagabban akarod, akkor a hús félpuha állapotakor bármilyen zöldséget is adhatsz hozzá. pl gomba, mexikói
stb.
ha végképp ódzkodsz a sütőtől a főzőlapon is befejezheted,legfeljebb nem sül rá a sajt.
remélem segítettem valamelyest,ez egy szobányi koleszosnak elég:))
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!